Girne’nin doğusunda, Çatalköy’de TSK askeri birliği içerisine önce yangın çıktı ardından mühimmat deposunda ardı ardına patlama yaşandı.
Gece boyunca süren patlamaların etkisi bile bölgede korku ve panik yaşandı.
Askeri birliğe yakın yerdeki Acapulco Otel boşaltıldı. Otel’in içinde zarar olduğu bildiriliyor. Bir turistin ise yaralandığı ifade edilmekte.

Birlikte yer alan askerlerin durumuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Polis Basın Subaylığı:
“Acapulco bölgesinde meydana gelen mühimmat patlaması nedeniyle mecbur kalınmadıkça bölgeye gidilmemesi, ayrıca bölgede bulunan veya yaşayanların arazide mühimmat vb. görmeleri halinde temas etmemeleri ve en kısa sürede yetkililere haber vermeleri önemle rica olunur”

**
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ve Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay bölgeyi ziyaret etti.
***
Gece geç saatlerinde Asker, Polis, İtfaiye, Sivil Savunma, Sağlık Ekipleri ve KIB-TEK Ekipleri olay yerine gitti.. Güvenlik sebebiyle bölgeki yollar polis tarafından kapatıldı ve Arapköy boşaltılmıştı.
Dün Girne’nin doğusunda gece geç saatlerine meydana gelen ve bölgede büyük korku yaratan patlamalar bölgede bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birliğinde gerçekleşti.
TSK Birliği’nde meydana gelen patlamayla ilgili olarak internet gazetelerinin birçoğu olayın “bölgedeki bir askeri birlikte” meydana geldiğini yazmakta.
Şu ana kadar TSK birliğindeki askerlerin durumuyla ilgil resmi bir açıklama yapıldı.
Gece boyunca arka arkaya meydana gelen patlamalar bölgedeki Acapulco Otel’in ve bazı iş yerlerinin zarar görmesine neden oldu.
Otel’den gece geç saatlerinde turistler tahliye edilirken, Arapköy de güvenlik amacıyla boşaltıldı.
Kapak Foto: Mehmet Ceylanlı, Sosyal medya