Ticari olarak yetiştirilen kenevir pek çok şekilde kullanılabilir. Çevreye duyarlı ve sürdürülebilirdir, büyümek için gübre veya böcek ilacı gerektirmez. Kenevir bitkisi 70 gün gibi kısa bir sürede hasat edilebilir, süreç boyunca az su gerektirir ve toprağı yenileme gücüne sahiptir. Elyafları, tuvalet kağıdı gibi birçok malzemenin gerekli olduğu durumlar için mükemmeldir.
Yeşil Gazete’nin haberine göre, Çevre dostu bitkiden mükemmel bir tuvalet kağıdı üretilebilir. Lifleri kokusuzdur, küf ve diğer bazı mantarlara karşı dayanıklıdır ve sağlıklı bir cilt için gerekli antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Kenevirden yapılmış tuvalet kağıdı yumuşak, ancak dayanıklıdır; ağırlığının dört katına kadar sıvı emme kabiliyeti vardır.
Kenevirin tuvalet kağıdı için neden bu kadar uygun olduğuna ilişkin şunlar söylenebilir:
- Kenevirden tuvalet kağıdı üretmek normal tuvalet kağıdına göre daha ucuzdur, çünkü işlemde daha az enerji ve kimyasal kullanır. Sıradan tuvalet kağıdı, ağacın liflerini parçalamak için sert kimyasallar gerektirir ancak kenevir bitkisi için bunu yapmak gerekmez. Tuvalet kağıdı için bitkinin sadece selüloz kısmını gerekir; ağaçların % 30’u selülozdur, ancak kenevi r% 85 oranında selülozdan oluşur.
- Kenevir, diğer kağıtlardan çok daha fazla biyolojik olarak parçalanabilir.
- Kitlesel ormansızlaştırma yoluyla ormanların yok edilmesinin önüne geçer. Kenevir ağaçlardan çok daha hızlı büyür ve çoğalır. Ağaçların ise gerekli olan hasat ve işleme işlemleri için gerekli olgunlaşmaya ulaşmaları en az birkaç yıl ister. Bu da yeni ağaçlarının büyümesini beklenirken, daha fazla ormanın yok edilmesine yol açar. Kenevirin büyümesi ve olgunlaşması için ise sadece 70 gün yeter.
- Dönüm başına ağaçlara göre dört kat daha fazla malzeme (selüloz elyaf) üretir.
- Bir acre alanda (4046.86 m²) on ton kenevir yetiştirilebilir ve bu da onu dünyanın en iyi biyokütlesi haline getirir.
ABD’de kişi başı yılda 50 kilo tuvalet kağıdı kullanılıyor
Günümüzde kesilen ağaçların% 35’i kağıt talepleri için kullanılıyor. Düzenli depolama sahalarındaki tüm katı atıkların dörtte biri kağıt hamuru ve kağıt fabrikalarından geliyor. ABD’de kişi başına yılda ortalama 50 kilo tuvalet kağıdı kullanıyor ve bu da kağıt hamuru ve kağıt üretiminin tüm zehirli hava atıklarının% 20’sinden sorumlu olmasına neden oluyor. Ayrıca, bir ton kağıt, 20.000 galon (76.000 litre) suyu kirletiyor.
Bütün bu nedenlerle, çevrecilerin alternatif olarak kenevir kullanımını savunmaları mantıklı bir zemine oturuyor. Kenevir tuvalet kağıdı kullanmak, milyonlarca ağacı kurtaracak ve gezegenimizi korumaya yardımcı olacaktır ! Daha yeşil bir geleceğe doğru ilerlemenin basit bir yolu olarak ağaç bazlı ürünleri kenevir bazlı ürünlerle değiştirmeyi deneyin. Bazen dünyaya yardım etmek, doğru tuvalet kağıdını seçmek kadar kolaydır!
Makalenin orijinali için tıklayın