• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Cuma, Mayıs 9, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazeddakıbrıs
19 °c
Nicosia
  • ANA SAYFA
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • YORUM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • GAZEDDABLOG
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
        • PENNA
      • DÜNYADAN YAZARLAR
        • PROJECT SYNDICATE
    • RÖPORTAJ
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • TÜM İÇERİK
  • ANA SAYFA
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • YORUM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • GAZEDDABLOG
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
        • PENNA
      • DÜNYADAN YAZARLAR
        • PROJECT SYNDICATE
    • RÖPORTAJ
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • TÜM İÇERİK
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör
Ana Sayfa YORUM SÖYLEŞİ

“Türkiye’den Yakamızı Ne Kadar Silkersek Tehlikelerden O Kadar Uzak Olacağız”

Gazedda Gazedda
27 Eylül 2018
Okuma Süresi: 8 dk
A A
“Türkiye’den Yakamızı Ne Kadar Silkersek Tehlikelerden O Kadar Uzak Olacağız”
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Afrika gazetesi genel yayın yönetmeni Şener Levent ile yaptığımız söyleşinin ikinci bölümünü yayınlıyoruz. “Türkiye’den yakamızı ne kadar silkersek tehlikelerden de o kadar uzak olacağız. Yaşayabileceğimiz toplum Kıbrıs Rum toplumudur. Hakkımızdan fazlasını istemeden anlaşmak zorundayız” diyen Levent, artık herkesin kendi statükosunu da kırması gerektiğini vurguladı.


Röportaj: Hasan Yıkıcı


Kıbrıs sorunu ile ilgili konuşan Levent, ne federal devleti ne de bağımsız Kıbrıs Türk devletini savunduğunu, her ikisinin de tehlikeleri olduğunu belirterek, Kıbrıslı Rumlar ile anlaşarak Kıbrıs Cumhuriyeti ile yola devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Dağdaki bayrak kin ve nefret tohumları taşıyor

Dağdaki bayrakla ilgili olarak bugüne dek çözüm ve barış savunucuları da dahil olmak üzere kimsenin kaldırılması yönünde ciddi bir tavır ortaya koymadığını söyleyen Levent, “Bu bayrak kin, intikam ve nefret tohumları taşıyor karşı taraf için.  Bu nefreti arttırmaktan başka ne işe yarar? Biraz empati yapsınlar. Bana göre meydanlarda “barış isterik” deyip de bayrağın kaldırılmasın savunmayan, garantörlük sisteminin kaldırılması savunmayan, Türk askerinin ebediyen burada kalması için sesini yükselten kimse çözümcü değildir. Ama o çözüm isterim diyor” şeklinde konuştu.

Uluslararası hukuk olmuş olsaydı şu an Kıbrıs işgal ve istila altında olmazdı

Garantörlüğe ihtiyaç olmadığını ve artık bunu açıkça ifade edebilmek gerektiğini kaydeden Şener Levent, uluslararası hukuk diye bir şeyin de kalmadığını vurgulayarak, “Uluslararası hukuk olmuş olsaydı şu an Kıbrıs işgal ve istila altında olmazdı. Kıbrıs ikiye bölünmüş olmazdı. Uluslararası hukuk işlemiyor ama ne işliyor: Güç. Gücün karşısıda adalet işlemiyor. 44 yıldır Türkiye’nin adanın yarısını elinde tutmasına gerekli tepkiyi göstermiyor göstermesi gerekenler. Çünkü güçlü bir Türkiye’yi küçük bir Kıbrıs için feda etmiyorlar” şeklinde konuştu.

AP seçimleri… Çok toplumlu liste

“Bu kez 6 kişilik bir listeyle katılacam” diyerek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olacağını da açıklayan Levent, Yasemin Hareketi adı altında  Rum, Maronit, Ermeni ve Türk bireylerden oluşacak bir liste ile seçime katılacaklarını belirtti.

Bu düzenden ne alıyorsun, ne veriyorsun, neyini ona geri iade ederek özgürlüğünü kazanıyorsun?

“Herkes kendi statükosunu kırsın. Bir toplumun bir de kendinin statükosu. Herkes bir yerden nemalandı ve nemalanıyor. Bunun için de yapması gereken şeyleri yapmıyor” ifadelerini kullanarak artık köklü bir değişim sürecinin başlaması gerektiğini vurgulayan Levent, mış gibi yaparak yaşamlar sürdürüldüğünü belirtti. Levent şöyle konuştu: “Bazıları yaparmış gibi gözüküyor. Barış isteyenlerin çoğu da barış istermiş gibi gözüküyor. Bu düzenden ne alıyorsun, ne veriyorsun, neyini ona geri iade ederek özgürlüğünü kazanıyorsun, nereden fedakarlık ederek özgürlüğe yaklaşıyorsun?”

Türkiye’den yakamızı ne kadar silkersek tehlikelerden de o kadar uzak olacağız

Bugüne kadar gelen kuşakların  tehlikeleri sıyırdığını ama bundan sonraki kuşakları ciddi tehlikelerin beklediğini ve bundan kaygı duyduğunu aktaran Şener Levent, “Göçler hızlandı. Türkiye’den ve Kıbrıs’ın kuzeyiden kaçış var artık. Türkiye’den yakamızı ne kadar silkersek tehlikelerden de o kadar uzak olacağız. Yaşayabileceğimiz toplum Kıbrıs Rum toplumudur. Hakkımızdan fazlasını istemeden anlaşmak zorundayız” dedi.


Şener Levent ile yaptığımız röportajın ikinci bölümü


Bir kurtuluş yolu görüyor musunuz? Şu an iki temel argüman var; Biri Federal Kıbrıs, diğeri de sağ cenahın savunduğu Bağımsız Türk Devleti. 

Ben ikisinden de yana değilim. Çünkü ikisi de tehlikeli. Çözüm, burada Kıbrıslı Rumlarla anlaşmaktır, kurtuluş budur. Bizi birleştiren tarih değil coğrafyadır. Biz birbirimize çok yakınız. Eğer üsten müdahaleler olmasaydı birbirimize daha da yakınlaşacağımızı ve milliyetçilik ile ırkçılığın çok gerileyebileceğini düşünüyorum. Ayrıca yapılabilecek şeyler de yapılmadı. Mesela, dağlardan bayrağın kaldırılması gerekiyor. Fakat kimse buna yanaşmıyor. Toplumumuzda bugüne  kadar tek bir miting bile yapılmadı bayrak kaldırılsın diye. Bu bayrak kin, intikam ve nefret tohumları taşıyor karşı taraf için.  Bu nefreti arttırmaktan başka ne işe yarar? Biraz empati yapsınlar. Bana göre meydanlarda “barış isterik” deyip de bayrağın kaldırılmasın savunmayan, garantörlük sisteminin kaldırılmasını savunmayan, Türk askerinin ebediyen burada kalması için sesini yükselten kimse çözümcü değildir. Ama o çözüm isterim diyor. 

Bağımsız Kıbrıs Türk devleti mümkün değildir. AB içinde de Kıbrıs tek başına yer alıyor. Bağımsız Kıbrıs Türk devleti olamaz hiçbir zaman çünkü burada her zaman Türkiye olacaktır bu durumda. Ha ilhak etti, ha bağımsız gibi gözüktü. Zaten şu an olan da budur. 

Federal Kıbrıs diyen çözümcü ve barışçı kesimlerimiz de kendilerini federal çözüme şartlandırdılar. Bir zamanlar Türkiyeli politikacıların da seslendirdiği gibi “biz taksim diyemediğimiz için federalizm” diyorlar derlerdi. Ne olacak federalizmde, iki ayrı bölge ama ortada sınır olacak mı?

Ancak yine de federal bir çözüm yapılacaksa ben buna karşı çıkacak değilim. Benim tercihim Kıbrıs Cumhuriyeti’dir. Kıbrıs Cumhuriyeti’nde insanların aynı köylerde, aynı mahallerlerde, aynı kahvelerde ortak bir yaşamı vardı. Şu an da birlikte yaşamanın hiçbir sakıncası yoktur. Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar çok iyi anlaşabilen toplumlardır. Kapılar açılınca bunu çok iyi gördük. Herkesin dostları vardır. 2003’ten bu yana provakasyona çok açık olmasına rağmen herhangi ciddi bir olay yaşanmamıştır. Bu iki tarafın da bir biriyle barış içinde yaşama isteğini gösteren bir durum. Kıbrıslı Türkler için tek çare budur. Anlaşmaktır. Aldığından fazlasını istemeden, fetih zihniyetiyle hareket etmeden anlaşabilmek. Dönüşümlü başkanlıkta ısrar etmek bana anlamsız gelir mesela. Kıbrıs Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanı Rum olacak, muavini de Türk olacaktı. Ama muavinin elinde güçlü veto yetkisi gibi bir silah vardı, o da başkanlık kadar güçlü olan bir silahtı. 

Peki ya garantörlükler?

Garantörlük gerekmiyor artık. Burada “Türk askeri giderse Rum gelip seni öldürecek” diye insanları korkuttular. Bir kez daha kimsenin böyle bir delilik yapabileceğini hiç sanmıyorum. Mümkün değildir bu. Türkiye zaten buradan çekilmiş olsa bile ve burada bir şey olursa çekilmiş olmanın hiçbir anlamı yoktur. Gene gelir gene bombalar. Uluslararası hukuk çoktan çiğnenmiştir bu dünyada. Uluslararası hukuk olmuş olsaydı şu an Kıbrıs işgal ve istila altında olmazdı. Kıbrıs ikiye bölünmüş olmazdı. Uluslararası hukuk işlemiyor ama ne işliyor: Güç. Gücün karşısıda adalet işlemiyor. 44 yıldır Türkiye’nin adanın yarısını elinde tutmasına gerekli tepkiyi göstermiyor göstermesi gerekenler. Çünkü güçlü bir Türkiye’yi küçük bir Kıbrıs için feda etmiyorlar.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olacağınıza dair haberler çıkmıştı. Bu konuda ayrıntıları açıklayabilir misiniz?

2014’te de bağımsız olarak aday olmuştum. 3000’e yakın oy almıştım. Önümüzdeki seçimlerde de aday oluyorum. Bu kez 6 kişilik bir listeyle katılacam. Bu grubun adı da Yasemin Hareketi oluyor. Rum, Maronit, Ermeni ve Türk bireylerin listede olmasını istiyorum. Şu an bu çalımaları yapıyoruz. Böylesi daha da iyi olacak. 

Bana karşı tarafta adaylık teklif edenler oldu. EDEK kendi listesinden adaylık teklif etti. Kabul etmedim. Yeşiller Partisi, Vatandaşlık İttifakı benimle görüştüler ve desteklemek istediklerini söylediler. Dayanışma Hareketi’nin mensupları, başkanları Eleni Theoharus’u aday çıkmamaya ve beni desteklemeye ika etmeye çalışıyorlar. Bir de Rus partisi vardır. Rus vatandaşların önemli bir nüfusa sahip. Partilerinin ismi“Ben Yurttaşım”dır. Onlarla görüşmeler yaptım. Kendileriyle birlikte olmamı istediler, onlara da başka bir grupla çıkacağımı söyledim. Beni destekleyeceğini söylediler. 50 ile 70 bin arasında rus olduğunu, bunların 20-25 bininin de seçmen olduğun söylüyorlar. Ayrıca destekleyen Rum gruplar var. 

AB ile Kıbrıslı Türkler arasında daha sağlam bir köprü oluşturmalıyız. Seçilmem halinde Avrupa’da toplumumuzla ilgili yanlış bilgileri düzeltmiş olurum. Buradan gözlemci olarak giden partiler de Türkiyenin tezlerini savunuyorlar orada. Toplumumuzdan farklı görüşlerin olduğunu, ciddi bir kesimin çok başka şeyler düşündüğünü orada söylemek gerekir. 

Seçilirsem Türkçe’nin de orada resmi dil olarak kabul edilmesi gerekir. Toplumumuzun da bu seçimlere ilgi göstermesi gerekir. Resmi görüş bu seçimlere katılmamaktır. Türk tarafı 6 sandalyeden ikisinin Türk tarafına ait olduğunu ve o sandalyeler için ayrı seçim yapılması gerektiğini savunur.

Son soru, nereye gidiyoruz ve ne yapmalı?

Herkes kendi statükosunu kırsın. Bir toplumun bir de kendinin statükosu. Herkes bir yerden nemalandı ve nemalanıyor. Bunun için de yapması gereken şeyleri yapmıyor. Bazıları yaparmış gibi gözüküyor. Barış isteyenlerin çoğu da barış istermiş gibi gözüküyor. Bu düzenden ne alıyorsun, ne veriyorsun, neyini ona geri iade ederek özgürlüğünü kazanıyorsun, nereden fedakarlık ederek özgürlüğe yaklaşıyorsun? 

Türkiye daha uzun yıllar kendine gelemez. İran gibi olacak. Hümeyni gitti ama mirası devam ediyor. 2023’de belki de Türkiye’nin adı değişecek. Çok büyük bir hızla şeriata doğru yol alıyor. Erdoğan gitse bile hemen kendine gelemeyecek. Erdoğan şu an kontrol altında tutabiliyor. Ama bundan sonra Türkiye’de azınlıkları da, burada bizi de çok büyük tehlikeler bekliyor. Hep burada öyle şeyler olmaz diyorlar ama oluyor işte. Türkiye’de de öyle derlerdi ama oldu. İslami-faşist bir yönetimin altında biz ne kadar hayatımızı sürdürebiliriz? Bu kimseyi ürkütmüyor mu?

Belki bugüne kadar gelen kuşaklar sıyırdılar ama bizden sonrakiler bu tehlikelerden kendilerini sıyıramayacaklar. Göçler hızlandı. Türkiye’den ve Kıbrıs’ın kuzeyiden kaçış var artık. Türkiye’den yakamızı ne kadar silkersek tehlikelerden de o kadar uzak olacağız. Yaşayabileceğimiz toplum Kıbrıs Rum toplumudur. Hakkımızdan fazlasını istemeden anlaşmak zorundayız. Bir anlaşma noktasına gelirsek eğer acaba bunu istemeyen dış güçler buna izin verecek mi? Bunu henüz görme fırsatı bulamadık. 

Eğer Saraya seçilen lider Türkiyenin istemediği şeyleri yaparsa ona ne yapabilirler? Biz şunu görmedik: Eğer Akıncı şimdi çıksa ve “Maraş’ı yasal sahiplerine vermeye karar verdik” diye açıklama yapsa o anda ne olur? Bu sorunun cevabını bilmiyoruz. Yada “40 bin askeri bu ada kaldırmıyor 20 bin’i geri çek” dediği anda ne olur? “Nüfus çok fazla kaçakları çıkartacağız çok da sıkı kontrol uyguluyacağız” derse ne olur? “Askerliği kısaltıyorum, seferberliği gönüllü yapıyorum” derse ne olur? Bunları göremedik. Bu tecrübeyi deneyimlemedik. Çünkü bu adımlar atılmadı. 

Röportajın ilk bölümü için tıklayınız:

Şener Levent: “Savcılıkla Değil, Erdoğan ile Karşı Karşıyayım”

 

Gazedda

Gazedda

Gazeddakıbrıs yurttaş gazeteciliği anlayışı ile yayın yapan, yurttaştan yana taraf olan ve gazetecilikte meslek etiği ilkelerine inanan bir yayın organıdır. Gazeddakıbrıs her koşulda barıştan yanadır.

Nazlı: Şüpheli kadın ölümleri intihar deyip geçilmemeli!
SÖYLEŞİ

Nazlı: Şüpheli kadın ölümleri intihar deyip geçilmemeli!

Gazedda
19 Temmuz 2024

Bağımsızlık Yolu Parti Meclis Üyesi Cansu N. Nazlı, Ada TV’de yayınlanan Nupelda Karabuğday’ın sunduğu Günaydın Ada programına katılarak gündemi değerlendirdi.

Devamı içinDetails
Nazlı: Okullarda alınmak istenen ücret anayasaya ve hukuka aykırı
SÖYLEŞİ

Nazlı: Okullarda alınmak istenen ücret anayasaya ve hukuka aykırı

Gazedda
27 Haziran 2024

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy, Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu ve Parti Meclis Üyesi Cansu N. Nazlı, Emeğin Gündemi programına katılarak Halkın Kamusal Hakları ve Okul Kayıt Ücretleri konularını değerlendirdi.

Devamı içinDetails
Türkiye ve Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki ticaret tıkırında
SÖYLEŞİ

Türkiye ve Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki ticaret tıkırında

Gazedda
4 Haziran 2024

Ekonomist Mertkan Hamit, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki ticaretin detayları, rakamların ne kadar anlamlı olup olmadığı ve bunun siyasi olarak ne anlama geldiğiyle ilgili Özgür Gazete'den Pınar Barut'un sorularını yanıtladı.

Devamı içinDetails
SÖYLEŞİ

“Kıbrıslı Türk halkının iradesi federasyondan yana”

Gazedda
25 Mayıs 2024

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, şimdiye endeksli konuşmak yerine bir sonraki adımın da düşünülmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yapısal bir çözüm bulacaksak daha geniş konuşulması gerekir” dedi.

Devamı içinDetails
“Uzun süredir bekleyen hükümsüz tutuklularla ilgili şikayetler alıyoruz”
SÖYLEŞİ

“Uzun süredir bekleyen hükümsüz tutuklularla ilgili şikayetler alıyoruz”

Gazedda
13 Mayıs 2024

Yaş haddinden emekliye ayrılan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 43 yıllık çalışma hayatını noktalarken, sorunları çözülmemiş yargının güçlü olamayacağını vurguladı.

Devamı içinDetails

YAZARLAR

Ortaokullarda Başörtüsü Yasağının Kaldırılmasının Düşündürdükleri
Umut Bozkurt

Ortaokullarda Başörtüsü Yasağının Kaldırılmasının Düşündürdükleri

Umut Bozkurt
23 Mart 2025
Sizin Bu Suskunluğunuz Bizi Sağır Ediyor
Konuk Yazar

Sizin Bu Suskunluğunuz Bizi Sağır Ediyor

Konuk Yazar
22 Mart 2025
Kırılgan Ahlaklar, Kamusal Sorumluluklar
Engin Kara

Kırılgan Ahlaklar, Kamusal Sorumluluklar

Engin Kara
22 Mart 2025
Çalıyor

Baf Okulları Biyodizel İçin 17 Ton Yemeklik Yağ Topladı

Baf Okulları Biyodizel İçin 17 Ton Yemeklik Yağ Topladı

Baf Okulları Biyodizel İçin 17 Ton Yemeklik Yağ Topladı

KIBRIS
Romanya’da Rusya Yanlısı Aday Yeniden Reddedildi, Aşırı Sağcılar Polisle Çatıştı

Romanya’da Rusya Yanlısı Aday Yeniden Reddedildi, Aşırı Sağcılar Polisle Çatıştı

DÜNYA
“Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz”: Edip Akbayram Hayata Veda Etti

“Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz”: Edip Akbayram Hayata Veda Etti

SANAT
Zelenski’yi Kameralar Önünde Aşağıladılar

Zelenski’yi Kameralar Önünde Aşağıladılar

DÜNYA
“Emekli” Tavuklar Kıbrıs Zeytinliklerinde “Çalışıyor”

“Emekli” Tavuklar Kıbrıs Zeytinliklerinde “Çalışıyor”

İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
Cyprus Mail Yurttaşlara Sordu: Kıbrıs’ı Yabancılara Mı Satıyoruz?

Cyprus Mail Yurttaşlara Sordu: Kıbrıs’ı Yabancılara Mı Satıyoruz?

KIBRIS

İzel Seylani: Birlikte hayal etmeyi başardığımızda… | Video

SANAT
İsrail’in yerle bir ettiği Gazze havadan görüntülendi | Video

İsrail’in yerle bir ettiği Gazze havadan görüntülendi | Video

DÜNYA
Yunanistan’da ABD tanklarına barikat: Katiller evinize dönün

Yunanistan’da ABD tanklarına barikat: Katiller evinize dönün

DÜNYA
Scholz’un konuşması kesildi: “Filistinlilerin kanı sizin ellerinizde” | Video

Scholz’un konuşması kesildi: “Filistinlilerin kanı sizin ellerinizde” | Video

DÜNYA

Instagram

Takip et

  • Bekir Paşa Lisesi öğretmenleri Eğitim Bakanlığı
  • Tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaşımında TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak “Korkunun ecele faydası yok! Öyle de yenileceksin! Böyle de yenileceksin. Haklılığımıza, cesaretimize, tevazumuza, güler yüzümüze yenileceksin!” dedi.

https://gazeddakibris.com/imamoglu-demokrasi-meydanlarinda-sesinizi-yukseltin/
  • Tel Aviv’de toplanan onbinlerce kişi, Netanyahu
  • Güney Kore, Japonya ve Çin dışişleri bakanları, Kore Yarımadası
  • 21 Mart Dünya Irkçılık Karşıtı Gün nedeniyle Kıbrıs
  • "AKP’nin Kuzey Kıbrıs’a yaptığı müdahaleleri beni de herkes gibi rahatsız ediyor. Ancak o rejimin buraya dayattığı politikaların hıncını başını örten orta okul öğrencilerinden çıkarmamalıyız."

https://gazeddakibris.com/ortaokullarda-basortusu-yasaginin-kaldirilmasinin-dusundurdukleri/?utm_source=instagram-business&utm_medium=jetpack_social
  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindekiler, CHP
  • Gençlik Federasyonu açıklamasında 22 Mart Cumartesi akşamı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsünde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olayların demokratik değerler ve ifade özgürlüğü açısından endişe verici olduğu belirtildi.

https://gazeddakibris.com/genclik-federasyonundan-polise-daudeki-garabet-tutumdan-donun/?utm_source=instagram-business&utm_medium=jetpack_social

Gazedda Sosyal Medya

SON EKLENENLER

Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün

Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün

2 ay önce
KTOEÖS: Öğretmenlere Yönelik Sahte Hesaplar Üzerinden Sosyal Medyada İtibarsızlaştırma Kampanyası Ve Provokasyonlar Yapılıyor

KTOEÖS: Öğretmenlere Yönelik Sahte Hesaplar Üzerinden Sosyal Medyada İtibarsızlaştırma Kampanyası Ve Provokasyonlar Yapılıyor

2 ay önce
İmamoğlu: Demokrasi Meydanlarında Sesinizi Yükseltin

İmamoğlu: Demokrasi Meydanlarında Sesinizi Yükseltin

2 ay önce
Siyaset Bilimci Şebnem Oğuz: Erdoğan Muhalefeti Bölmeye ve Uysal Bir Muhalefet Yaratmaya Çalışıyor

Siyaset Bilimci Şebnem Oğuz: Erdoğan Muhalefeti Bölmeye ve Uysal Bir Muhalefet Yaratmaya Çalışıyor

2 ay önce
Barolar Birliği: Yargının Tarafsızlığına Yönelik Bir Darbe

Barolar Birliği: Yargının Tarafsızlığına Yönelik Bir Darbe

2 ay önce

Gazedda Facebook

Gazedda Facebook
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • YORUM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • GAZEDDABLOG
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.