• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Salı, Aralık 23, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
14 °c
Nicosia
14 ° Çar
14 ° Per
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

TIP-İŞ grev uyarısında bulundu

Gazedda Gazedda
19 Şubat 2021
Okuma Süresi: 3 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Sağlık Bakanlığı’nı eleştirdi. Sendika, Pazartesi gününe kadar, nitelikli ve eşit kamusal sağlık hizmeti sunulabilmesi için adım atılmaması halinde, genel grev dahil her türlü sendikal eylem yoluna gidilmesinin gündemde olduğunu açıkladı.

“Yurttaşın tek sağlık sorunu Covid değil”

Konuyla ilgili Tıp-İş’ten yapılan yazılı açıklamada, “Sağlık Bakanı Sayın Ali Pilli ve Müsteşarı Sayın Ali Çaygür, kamu sağlık hizmetlerini organize etme yetisini tamamen yitirmiştir” iddiasında bulunuldu ve yurttaşların tek sağlık sorununun covid-19 olmadığı ancak bu durumun görmezden gelindiği savunuldu.

Tıp-İş’in aylardır Sağlık Bakanlığı’na hem covid-19 hastaları hem diğer hastaların sağlık hizmetlerinde kesinti yaşanmaması için organizasyon ve alt yapı hazırlığı çağrısı yaptığı ve bu doğrultuda hizmet vermeye hazır olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ancak karşımızdaki zihniyet PCR organizasyonunu bile yapamayan, toplumun her türlü ekonomik kaybına rağmen yarattıkları kapanma dönemlerinde çeşitli bahanelerle toplum taraması yapamayan, aşı uygulamasında dahi kişisel çıkarlarını önceleyerek kronik hastalarımızı bile aşılamayan bir yapıdadır. Bu zihniyet kendi beceri yoksunluklarını sadece çalışanların ve yurttaşların boynuna asmayı alışkanlık haline getirmiştir.”

Sağlık hizmetlerinin günlük covid-19 vaka sayısı ile sınırlı olmadığı vurgulanan açıklamada, tedavi ve ameliyat bekleyen yüzlerce kanser hastası, kalp hastası, nakil hastası ve daha pek çok hasta bulunduğu kaydedildi.

“Pandemi için istihdam edilen hekimler seçim bölgesindeki sağlık merkezine görevlendirildi”

Tıp-İş açıklamasında “Geçtiğimiz hafta kamuya sözleşmeli olarak pandemide çalışmak üzere istihdam edilen hekimlerin bir kısmı Sayın Sağlık Bakanı’nın kendi seçim bölgesindeki sağlık merkezinde görevlendirilmiştir” iddiasına da yer verildi.

Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servisi başta olmak üzere acil servislerin hekim eksiliği nedeniyle çökmeye yüz tuttuğu savunulan açıklamada, “Alt yapısı bile düzenlenmeyen pandemi otellerine 30 haftalık hamile doktorları, böbrek nakli cerrahları, kanser cerrahları, 56 yaşındaki kronik akciğer hastalığı olan hekimleri görevlendirmeye çalışılırken Sayın Bakan pandemide çalışmak üzere istihdam edilen hekimin hizmet vereceği yeri siyasi olarak düzenlemektedir” denildi.

“Grev yapmamak için aylardır çaba sarf ediyoruz”

“Halkımıza karşı iyi insan rolü oynayan bu idari erke rağmen pandemi nedeniyle grev yapmamak için aylardır çaba sarf ediyoruz” şeklinde süren açıklamada, artık tahammül sınırlarının aşıldığı, 22 Şubat Pazartesi gününe kadar Başbakan’ın nitelikli ve eşit kamusal sağlık hizmeti sunumu için adım atmaması halinde genel grev dahil her türlü sendikal eylemin yapılacağı vurgulandı.

Gazedda

Gazedda

Gazeddakıbrıs yurttaş gazeteciliği anlayışı ile yayın yapan, yurttaştan yana taraf olan ve gazetecilikte meslek etiği ilkelerine inanan bir yayın organıdır. Gazeddakıbrıs her koşulda barıştan yanadır.

GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

“Mahalle kabadayısından özel kalem müdürü atayanlar sağlıktaki sorunların sorumlusudur”

Gazedda
28 Ekim 2024
Öksüz: Bu saatten sonra gözümüz kulağımız adli soruşturmada
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Öksüz: Bu saatten sonra gözümüz kulağımız adli soruşturmada

Gazedda
28 Ekim 2024
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Özersay: Suç gizlenmeye çalışıldıysa, suça ortak olunmuştur

Gazedda
28 Ekim 2024
Başsavcılık görüşü olumsuz
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Başsavcılık görüşü olumsuz

Gazedda
14 Ekim 2024
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.