• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Perşembe, Aralık 25, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
11 °c
Nicosia
14 ° Cum
14 ° Cts
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

Sendikalardan Denktaş’a: Mesajı Aldık, Biz de Gereken Neyse Onu Yapacağız

Gazedda Gazedda
3 Aralık 2016
Okuma Süresi: 3 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Kamuda yetkili sendikalarla 2017 mali yılına yönelik protokol görüşmelerine  Girne dağ yolunda meydana gelen trafik kazası, mesai saatleri ile saatlerin geri çekilmesi damga vurdu.

Kış saati uygulamasına geçmemekte kararlı olduklarını belirten Denktaş’a, sendikalar ““mesajı aldık, biz de gereken neyse onu yapacağız” diye cevap verdi. Denktaş ise  “Siz gereğini yapacaksınız. Biz de gereğini yapmak zorundayız” dedi.

Kamuda yetkili sendikalarla 2017 mali yılına yönelik protokol görüşmelerine devam ediliyor. 14 Ekim’de gerçekleşen ilk toplantının ardından dün yeni bir görüşme daha gerçekleşti.

Dün ki görüşmede protokol masasına Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar İncirli, Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Sekreteri Özgür Kıdrışlıoğlu, Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Vedat Tek, Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen katıldı.

Toplantılarda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu, Bütçe Dairesi Müdürü Cengiz Çoli ile Bakanlık Koordinatörü Çelebi Ilık eşlik etti.

Protokol görüşmeleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, toplantının başında mesai saatleri, saatlerin geri alınması ve Girne dağ yolunda meydana gelen ve ülkede büyük infiale neden olan trafik kazası ile ilgili konuşmalar yer aldı.

Yılların ihmalinin söz konusu ve gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin sorumlu olduğunu söyleyen Serdar Denktaş, palyatif tedbirlerle bir yere varılamayacağını, kesin çözüm içinse ödenek ayrılması gerekliliğinden bahsetti.

Sendikalar aracılığıyla çağrıda bulunan Denktaş; “kamuya ödediğimiz rakamlar, bizim alt yapı yapmamıza fırsat tanımıyor. Ben derim ki, gelin hep beraber elimizi taşın altına koyalım. Bu yıl artış yapmayalım, üç binin üzerinde var olan maaşlardan %3 kesinti yapalım, Mersedeslerin parasını da yollarımız için harcayalım ve tüm yollarımızı onaralım. Tüm otobüs durakları üstü kapalı olsun, pırıl pırıl bir ülke yaratalım” dedi.

Sendikalar bu fikri gerçek dışı bulsa da, bazıları Maliye Bakanı bu talebini yazılı olarak yapmasını, tüm bakanlara imzalattıktan sonra kendilerine göndermesini, kendilerinin de gereğini yapacağını söyledi.

Saatlerin geri çekilip, çekilmeme konusunda Denktaş ve Sendikalar fikir birliğine varamadı…

Saatlerin geri çekilmesi noktasında hükümetin tutumunu merak eden sendika temsilcilerine, hükümetin bu konuda geri adım atmayacağını söyleyen Serdar Denktaş; “saatleri çekmeyeceğimizi zaten söyledik ama mesai saatlerini düzenleyebiliriz. Böylelikle belki özel sektörde kendi çalışma saati ve sistemini değiştirecektir. Yarın çözüm olursa o zaman zaten bu dediğiniz olacak. Ancak şuanda tüm iş ilişkimiz ve her şeyimiz Türkiye ile paralel. Dolayısıyla böyle bir kararı o nedenle verdik. Bu değişmeyecek” diye konuştu. Sendikaların bu konudaki tavrı ise ne oldu. Sendika temsilcileri Denktaş’a, bu tutumu kabul etmeyeceklerinin bilinmesini isteyerek; “mesajı aldık, bizde gereken neyse onu yapacağız” dedi.

Denktaş ise cevaben, “Siz gereğini yapacaksınız. Bizde gereğini yapmak zorundayız” dedi.

Gündemdeki konuşmaların ardından, protokol görüşmelerine geçildi. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Gazedda

Gazedda

Sınırların ötesine bakan özgür bir kolektif. | A free collective looking beyond borders. | Μια ελεύθερη συλλογικότητα που κοιτάζει πέρα από τα σύνορα.

Kare Kare Türkiye’de Protestolar – Foto Haber
KIBRIS

Öğretmenler İddialara Cevap Verdi: Çocuk Yönlendirildi, Yalan Haberlerle Öğretmenler Hedef Gösterildi

Gazedda
23 Mart 2025
Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün
KIBRIS

Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün

Gazedda
23 Mart 2025
KTOEÖS: Öğretmenlere Yönelik Sahte Hesaplar Üzerinden Sosyal Medyada İtibarsızlaştırma Kampanyası Ve Provokasyonlar Yapılıyor
KIBRIS

KTOEÖS: Öğretmenlere Yönelik Sahte Hesaplar Üzerinden Sosyal Medyada İtibarsızlaştırma Kampanyası Ve Provokasyonlar Yapılıyor

Gazedda
23 Mart 2025
Barolar Birliği: Yargının Tarafsızlığına Yönelik Bir Darbe
KIBRIS

Barolar Birliği: Yargının Tarafsızlığına Yönelik Bir Darbe

Gazedda
22 Mart 2025
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.