Sahte AdaPass olayıyla ilgili soruşturma sürüyor. Dün gün içinde, mahkemeye biri polis olmak üzere iki kişi çıkarıldı. Sağlık Bakanlığı’nda memur pozisyonunda bulunan, Gündem Kıbrıs’ın Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapan ve Ulusal Birlik Partisi’ne yakınlığı ile bilinen gazeteci Alihan Pehlivan’ın eşi Duygu Pehlivan’a ait olan Global Development Eğitim ve Danışmanlık Şirketi’nin karıştığı olayla ilgili Sağlık Bakanı Ünal Üstel henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.
Ülkede aşı olan kişilerin kaydını gösteren yerel aşı sertifikası AdaPass uygulamasına “sahte kayıt yaptırıldığı” polis tarafından tespit edildi, soruşturma başlatıldı. Aşı olmamış kişilerin aşı olmuş gibi sisteme kaydedilmesinin ortaya çıkmasının ardından, zanlılar dün sabah saatlerinde mahkemeye çıkarıldı.
Önceki gün Sağlık Bakanlığı’nın hizmet satın aldığı ‘1111 Yardım Çağrı Merkezi’ndeki işlemleri yürüten, Global Development Eğitim ve Danışmanlık Şirketi çalışanlarından C.M, Şubat ve Eylül ayları arasında aşı olmayan birçok kişiye kayıt yaptırarak sahte AdaPass düzenlediği gerekçesiyle tutuklandı.
Olay, Sağlık Bakanlığı’nda kadrolu memur olan Alihan Pehlivan’ın Alsancak Belediyesi’nde çalışan Duygu Pehlivan’ın sahibi olduğu Global Development Eğitim ve Danışmanlık Şirketi’nde meydana geldi.
Duygu Pehlivan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı ancak eşi Alihan Pehlivan kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “çalışan genç kızımız bir hata yapmış” dedi. Adı daha önce Jet Krizi’ne de karışan Sağlık Bakanı Ünal Üstel ve atanmış Başbakan Ersan Saner’in konuyla ilgili sessizliği ise sürüyor.