• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Cumartesi, Aralık 20, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
11 °c
Nicosia
15 ° Paz
15 ° Pts
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

Sağlıktan tasarruf girişimi kabul edilemez

Gazedda Gazedda
12 Nisan 2021
Okuma Süresi: 4 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ), “sorunlarının çözülmesi için somut adım atılmadığı ve başlatılan eylemlerin ardından hükümetin herhangi bir diyaloğa girmediği” gerekçesiyle Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTBB) ve Kıbrıs Türk Tabipleri Odası (KKTO) da açıklama sırasında hazır bulunarak, destek belirtti.

Açıklamada yetkililer, “sağlıkta 24 saat kesintisiz hizmet nedeniyle nöbet yerinden ayrılamayan sağlık çalışanlarına ücretsiz yemek verilmesi, zorunlu tutulan nöbet ücretlerinin yasalara uygun olarak ödenmesi, hekimlerin yıllardır sözleşmeli statüde güvencesiz olarak çalıştırılmasının durdurulması ve Sağlık Bakanlığı ile beraber düzenlenen hekim münhallerinin Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından açılması ve hükumetin 4 ay süreyle hayat pahalılığı ödemesini durdurma kararının iptal edilmesi” taleplerini yineledi.

Bu açıklamanın “uyarı” olduğu vurgulayan hekim ve sağlık çalışanları, açıklama sırasında, “Emeğime dokunma, sağlıktan tasarruf insana hayatından tasarruftur, iş güvenceli çalışmak hakkımız” yazan pankartlar açtı.

Varış: Bu yaptığımız grev değildir. Yapmaya çalıştığımız hükümeti bir kez daha diyalog yoluyla sorunları çözmeye davet etmektir

TIP-İŞ Başkanı Dr. Ahmet Varış, yapılanın grev olmadığını, pandeminin başlangıcından beri duyulmayan seslerini duyurmak, hasta ve çalışan güvenliğindeki sorunları ve eksiklikleri anlatmak, “kamu hekimleri yokmuş gibi davranan hükümeti” bir kez daha diyalog yoluyla sorunları çözmeye davet etmek olduğunu söyledi.

Ülkede 80’den fazla sağlık çalışanının Covid-19’a yakalandığını, her şeye rağmen kamu hekimleri olarak acil servislerde, ameliyathanelerde, servislerde, yoğun bakımda, laboratuvarlarda ve pandemi hastanesinde görevlerinin başında olduklarını ifade eden Varış,  “Görmezden gelerek veya onurumuzu kırmaya çalışarak, bizleri sindireceğinizi mi sandınız? İşte biz buradayız. Mesleğimize olan tutkumuzla, yüreğimizdeki insan sevgisiyle biz hekimler buradayız. Ama soruyoruz, siz neredesiniz?” dedi.

Varış, sağlıkta ek mesai olarak nitelendirilen nöbetin, acil müdahalelerin yapılması, can kayıplarının önlenmesi için hekimlerin ve sağlık çalışanlarının dinlenme sürelerinden feragat ederek, yasal mevzuatlara uygun olarak yaptığı bir hizmet olduğunu kaydederek, “Nöbet kavramının ek mesai tartışmalarının dışına çıkmasının zamanı gelmiş, hatta geçmiştir” ifadelerini kullandı ve “hükümet, mesai saatleri sonrasında halkın sağlık hizmetlerine ihtiyacı olmadığını mı düşünmektedir?” diye sordu.

Morris: Sağlıktan tasarruf girişimi kabul edilemez

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Yonca Morris, 13 aydır pandeminin yükünü taşıyan ve Covid dışı hastalarla da ilgilenen sağlık çalışanlarının “budanmaya çalışan hakları ve değersizleştirilen emeklerinden dolayı” eylemde olduklarını söyleyerek, ücretsiz yemek, nöbet ücretlerinin ödenmemesi, sağlık çalışanlarının güvencesiz çalıştırılması ve hayat pahalılığı ödemesinin durdurulmasına “kabul edilemez” dedi.

Morris, “Bu bir hak ve onur mücadelesidir ve amacımıza ulaşana kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gürkut: Pandeminin yükü omuzlarımızdayken sesimizi duymayanları bir kez daha uyarıyoruz

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Dr. Özlem Gürkut ise, pandemi sürecinde mücadelede komuta merkezi niteliğinde olan sağlık alanında kaotik bir süreç yaşandığını ileri sürerek, halka, evlerinde güvende kalmaları çağrısı yaparken, kendilerinin, ara vermeden gece gündüz hastanelerde, hotellerde, aşı merkezlerinde, test merkezlerinde, limanlarda çalışmaya, “ateşle oynamaya” devam ettiklerini söyledi.

Gürkut, tüm dünyada sağlık çalışanlarının bu mücadelede güçlenmesi için çalışma koşullarının iyileştirildiğini, yeni düzenlemeler ve özel primlerle desteklendiğini hatırlatarak, hastalıklarla boğuşmanın yanında hastanelerdeki eksikliklerle de ilgilenmek zorunda olan Kıbrıs Türk hekimlerinin yemek ihtiyaçlarının bile karşılanmadığını belirtti.

Gürkut, “Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın kamu hekimlerinin sesini yönetenlere duyurmak için başlatmış olduğu eylemlere Kıbrıs Türk Tabipler Birliği olarak sesimizi katıyor ve ‘artık yeter’ diyoruz. İnsan yaşamı için verdiğimiz emeğin değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Biliniz ki artık susmayacağız” ifadelerini kullandı.

TIP-İŞ, 5 Nisan Pazartesi günü acil tanı ve tedavi gereken kurullar dışındaki kurulların durdurulması şeklinde eylemini başlatmıştı. “Hükümetin herhangi bir diyaloğa girmemesi nedeniyle” 8 Nisan Perşembe gününden itibaren poliklinik hizmetlerini durdurarak eylemlerini genişletti.

Öte yandan, Acil Servisler, Acil Durum Hastanesi, Onkoloji, Hemodiyaliz, Thalassaemia Merkezi, 112 Hızır, Yoğun Bakım, ameliyathaneler, anjiyografi, endoskopi, kolonoskopi, yatan hasta tedavileri ile Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında bulunan Ateş Poliklinikleri ve aşılama birimleri eylem dışında tutuldu.

Gazedda

Gazedda

Gazeddakıbrıs yurttaş gazeteciliği anlayışı ile yayın yapan, yurttaştan yana taraf olan ve gazetecilikte meslek etiği ilkelerine inanan bir yayın organıdır. Gazeddakıbrıs her koşulda barıştan yanadır.

Kare Kare Türkiye’de Protestolar – Foto Haber
KIBRIS

Öğretmenler İddialara Cevap Verdi: Çocuk Yönlendirildi, Yalan Haberlerle Öğretmenler Hedef Gösterildi

Gazedda
23 Mart 2025
Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün
KIBRIS

Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün

Gazedda
23 Mart 2025
KTOEÖS: Öğretmenlere Yönelik Sahte Hesaplar Üzerinden Sosyal Medyada İtibarsızlaştırma Kampanyası Ve Provokasyonlar Yapılıyor
KIBRIS

KTOEÖS: Öğretmenlere Yönelik Sahte Hesaplar Üzerinden Sosyal Medyada İtibarsızlaştırma Kampanyası Ve Provokasyonlar Yapılıyor

Gazedda
23 Mart 2025
Barolar Birliği: Yargının Tarafsızlığına Yönelik Bir Darbe
KIBRIS

Barolar Birliği: Yargının Tarafsızlığına Yönelik Bir Darbe

Gazedda
22 Mart 2025
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.