Tüm dünyada eş zamanlı olarak ülkemizde de Plak Dükkanları Günü (Record Store Day) 13 Nisan’da kutlanacak.
2008′ yılından beridir plak kültürünü yaygınlaştırmak ve yaşatmak amacıyla kutlanan günde, her yıl bu güne özel plaklar basılmakta.
Ülkemizdede güney Lefkoşa’da Magos Record Shop ve P.K. Digital HiFi çeşitli müzik etkinlikleri ve özel satışlarla 13 Nisan Plak Dükkanları Günü’nü kutlayacak.
Gazeddapod’ta Plak Rafı programında Hasan Yıkıcı ve Hakan Şonya’nın yaptığı program için tıklayınız:
Plak Dükkanları Günü’ne özel basılan plak listesini görmek için tıklayınız:
SpecialReleases | RECORD STORE DAY
Record Store Day was conceived in 2007 at a gathering of independent record store owners and employees as a way to celebrate and spread the word about the unique culture surrounding nearly 1400 independently owned record stores in the US and thousands of similar stores internationally.

Gazedda Kıbrıs
Gazedda'yı hem yaşatabilmek hem de içeriklerini daha da zenginleştirebilmek için okuyucu katkısına ihtiyacımız var. Bağımsız ve özgür olmak, öyle kalmak ve bu sesi yaygınlaştırmak, daha fazla paylaşmak istiyoruz. Bunun da yolu sizlerin desteğinden, yani yurttaşların, Gazedda’yı sahiplenen insanların gönüllü oluşturacakları fondan geçmektedir. Gazedda’ya patreon üzerinden destek olabilirsiniz. https://www.patreon.com/gazedda