• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Salı, Aralık 16, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
16 °c
Nicosia
12 ° Çar
13 ° Per
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

Melez bir Forum: Çatışma dönüşümünde festivallerin rolü

Gazedda Gazedda
20 Eylül 2021
Okuma Süresi: 3 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

8, 9 ve 10 Ekim’de gerçekleştirilecek olan performanslar ve etkinliklerden sonra, Dayanışma Evi tarafından organize edilen Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, 11-12 Ekim’de festivallerin çatışma dönüşümünde oynadığı rol konulu bir foruma ev sahipliği yapıyor. Forum, Kıbrıs ve yurtdışından birçok profesyoneli bu iki günlük buluşmada bir araya getiriyor.

Melez bir biçimde, hem Dayanışma Evi’nde hem de çevrimiçi olacak şekilde organize edilen forumda, sanatçılar, performans sanatları paydaşları ve festival düzenleyiciler arasında bir dizi tartşma seansı düzenlenecek. Forum’un amacı, festivallerin ve yaratıcılığın, baskın anlatıları sorgulayarak, çatışma dönüşümünde oynayabileceği rolü irdelemektir.

8 yıllık varlığında, Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, çokça zorluk ve deneyimden sonra, festivaller ve toplumlardaki yeri üzerine gittikçe daha zor sorular soruyor. Melez Forum 3 temel soruyu irdelemeyi amaçlıyor:

  • İnsanları tüm farklılıklarına rağmen bir araya getiren bir festivalin özellikleri nelerdir ve bu özellikler çatışma dönüşümüne yönelik, bilinçli olarak nasıl kullanılabilir?
  • Festivaller çatışma dönüşümünde hayati rol oynabilecek olan yeni yöntemler görmemizi sağlayacak alanları nasıl yaratabilir?
  • Sanatçılar, festivaller ve seyirciler baskın anlatılara nasıl meydan okuyabilir?

Bu sorular, aralarında Kıbrıs, ABD, Arjantin, Hindistan, İsrail, Hollanda, Hırvatistan ve İran’ın da bulunduğu bir çok ülkeden katılımcı tarafından tartışılacak.

Melez Forum, Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali ve IMPACT (Kültür, Sanat ve Çatışma Dönüşümü için Birlikte Hayal Ediyoruz Platformu) tarafından, Festival Akademisi’nin işbirliğiyle düzenlenmektedir. Forum’a, 11 ve 12 Ekim 2021 tarihlerinde Dayanışma Evi’nde davet üzerine katılınabilecektir. Forum aynı zamanda online canlı yayından takip edilebilecektir.

~ * ~

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, Lefkoşa ara bölgede, Dayanışma Evi tarafından organize edilen eşsiz bir festivaldir. Şimdi, 8. Ylında da sanatın dönüştürücü gücünü kullanarak fiziksel ve zihinsel bariyerleri yıkmayı amaçlıyor. Festival bu yıl, yerli ve yabancı sanatçılar tarafından geliştirilen bir çok proje ve eseri içinde barından, heyecan verici bir program sunuyor.

Sanatçılarla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir: https://bufferfringe.org/artists/

Tarih ve mekanlar yakında duyurulacaktır, takipte kalın!

Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali, Tarihsel diyalog ve Araştırma Derneği’nin bir projesi olan Dayanışma Evi’nin bir barış programıdır ve Active Citizens Fund’ın finansal desteği ile gerçekleştirilmektedir. Bu yıl, Dayanışma Evi’nin Kıbrıs’taki toplumlar arasına sosyal, siyasal ve kültürel diyalogu güçlendirmeye devam ettiği 10.yıl.

Festival aynı zamanda IMPACT, Hollanda Büyükelçiliği, Fransa Büyükelçiliği ile Kıbrıs Fransız Enstitüsü, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği, Kıbrıs Goethe Enstitüsü, Avrupa Kültürel Vakfı ve Home Cafe tarafından desteklenmektedir.

Tüm gelişmeler için festivali aşağıdaki kanallardan takip edebilirsiniz:

Blog: www.bufferfringe.org

Buffer Fringe 2020 after-movie: www.youtube.com/watch?v=x9Iq8gKQLg0

Facebook: www.facebook.com/BufferFringe  

Instagram: @bufferfringe www.instagram.com/bufferfringe  

Gazedda

Gazedda

Gazeddakıbrıs yurttaş gazeteciliği anlayışı ile yayın yapan, yurttaştan yana taraf olan ve gazetecilikte meslek etiği ilkelerine inanan bir yayın organıdır. Gazeddakıbrıs her koşulda barıştan yanadır.

Kare Kare Türkiye’de Protestolar – Foto Haber
KIBRIS

Öğretmenler İddialara Cevap Verdi: Çocuk Yönlendirildi, Yalan Haberlerle Öğretmenler Hedef Gösterildi

Gazedda
23 Mart 2025
Güney Kore, Japonya ve Çin’den ‘Barış’ Mesajı
DÜNYA

Güney Kore, Japonya ve Çin’den ‘Barış’ Mesajı

Gazedda
23 Mart 2025
“Türkiye’nin İhtiyacı İmamoğlu’nu Tutuklamak Değil, Demokrasidir”
DÜNYA

“Türkiye’nin İhtiyacı İmamoğlu’nu Tutuklamak Değil, Demokrasidir”

Gazedda
23 Mart 2025
Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün
KIBRIS

Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün

Gazedda
23 Mart 2025
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.