SOL Parti İstanbul İl Örgütü’nün, 6 Şubat depremleri sonrasında başta Kızılay’ın faaliyetleri olmak üzere hükümetle bağlantılı yolsuzluk ve ihmallere yönelik protestosuna polis müdahale etti, Yüze yakın gösterici gözaltına alındı.
Protestonun SOL Parti’nin Kadıköy İlçe Örgütü’nün yer aldığı Bahariye Caddesi’nde gerçekleştirileceğini haber alan polis, ilçe örgütü çevresini ve semti kuşatmaya aldı.
SOL Parti üyeleri, polis kuşatmasına karşın “Hükümet istifa” sloganlarıyla ilçe örgütünden çıktıkları sırada sarıldılar.
Polis, SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş ve İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen’in de araralrında olduğu göstericileri gözaltına aldı.
SOL Parti Twitter hesabından yaptığı açıklamada yüze yakın parti üyesinin gözaltına alındığını duyurdu.
Haberciler de göz altında
BİA haber merkezine gelen bilgiye göre olayı izleyen BirGün muhabiri Asena Tunca ile BirGün çalışanları Ezgican Ceylan ve Ahmet Can Sarıkaya gözaltında.
BİA haber merkezine ulaşan bir haberci, kamerasının zorla kapattırıldığını, cüzdanının gasp edildiğini direnmesi üzerine göz altına alınmakla tehdit edildiğini bildirdi.