• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Çarşamba, Ocak 7, 2026
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
18 °c
Nicosia
14 ° Per
13 ° Cum
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • SÖYLEŞİ
  • BELLEK & TARİH
    • YERİN HAFIZASI
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • SÖYLEŞİ
  • BELLEK & TARİH
    • YERİN HAFIZASI
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edildi

Gazedda Gazedda
6 Temmuz 2021
Okuma Süresi: 4 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Türkiye Anayasa Mahkemesi’nin HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararı, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak, “Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi ek karar ile infaz durdurma kararı verdi” dedi. Gergerlioğlu, kararın ardından akşam saatlerinde tahliye edildi.

Anayasa Mahkemes’inin (AYM) milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunda verdiği hak ihlali kararının örneği, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Gergerlioğlu, AYM kararının ardından akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, seçilmeden önce yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmış ve dosya Meclise gönderilmişti.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle “PKK/KCK propagandası” suçlamasıyla yargılanan Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmüş ve Gergerlioğlu 1 yıl 10 ay hapis yatması için cezaevine gönderilmişti.

AYM, vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun siyasi faaliyetle bulunma ve kişi hürriyeti haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti.

CEZAEVİ ÖNÜNDE POLİS ABLUKASI

Öte yandan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu almak için Sincan Cezaevi önüne giden milletvekilleri polis tarafından ablukaya alındı.

HDP milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne tebliğ edilmesinin ardından tahliye edilmesi beklenen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu karşılamak üzere Sincan Kapalı Cezaevi önüne gitti.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, milletvekilleriyle birlikte cezaevi önüne geçen Gergerlioğlu’nun ailesi dışında kimsenin cezaevi önünde beklemesine izin vermeyen polis, milletvekillerini ve Gergerlioğlu ailesini ablukaya aldı. Sık sık “dağılın” anonsu yapan polis gazetecilerin çekim yapmasına izin vermedi.

Resim

AKŞAM SAATLERİNDE TAHLİYE EDİLDİ

Gergerlioğlu, tahliye yazısının Sincan Kapalı Cezaevi’ne gönderilmesinin ardından akşam saatlerinde tahliye edildi. Gergerlioğlu’nun tahliyesini oğlu Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla duyurdu.

GERGERLİOĞLU: NEREDE KALMIŞTIK?

Gergerlioğlu, tahliyesi sonrası ilk mesajını sosyal medya hesabından verdi. Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Gergerlioğlu, ”Nerede kalmıştık? :)” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevinden çıktıktan sonra HDP Genel Merkez binasında vekiller ve parti üyeleri tarafından karşılandı. Gergerlioğlu açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Ben nerede kalmıştık diyorum. Kaldığımız yer burasıydı, Berxwedan jiyan e diyorduk. Bizim yaşamımız direniştir arkadaşlar. Yaşamak direnmektir bunu dedik. Yaşasın hakların kardeşliği dedik. Biji biratiya gelan dedik. Ben Meclis’ten böyle çıktım, böyle de gireceğim” diye konuştu.

Biz sonuçta haklıyız, güçlüyüz, kazanacağız dedik Meclis’ten çıkarken. Bizi o zaman çok zayıf görüyorlardı” diyen Gergerlioğlu, “Ezdik gitti, attık cezaevine, bitirdik işini gücünü diyorlardı. Ama ben iki şeye güveniyordum. Birincisi hukuken çok haklıydık. İkincisi kamuoyu vicdanı bizim yanımızdaydı. İstedikleri kadar zulmetsinler, istedikleri kadar güçleri olsun biz bundan dolayı çok güçlüydük. Ve direne direne kazandık arkadaşlar.

‘YARGI SÜREÇLERİNİN UTANMASI LAZIM’

Ben buradan Anayasa Mahkemesi’ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti. Sonunda da 1 Temmuz’da karar verdi. Anayasa Mahkemesi’nin kararı çok net bir karardır. Oy birliği ile alınmıştır. Yargı süreçlerinin utanması lazım.”

kaynak: birgün

Gazedda

Gazedda

Gazeddakıbrıs yurttaş gazeteciliği anlayışı ile yayın yapan, yurttaştan yana taraf olan ve gazetecilikte meslek etiği ilkelerine inanan bir yayın organıdır. Gazeddakıbrıs her koşulda barıştan yanadır.

Güney Kore, Japonya ve Çin’den ‘Barış’ Mesajı
DÜNYA

Güney Kore, Japonya ve Çin’den ‘Barış’ Mesajı

Gazedda
23 Mart 2025
“Türkiye’nin İhtiyacı İmamoğlu’nu Tutuklamak Değil, Demokrasidir”
DÜNYA

“Türkiye’nin İhtiyacı İmamoğlu’nu Tutuklamak Değil, Demokrasidir”

Gazedda
23 Mart 2025
İmamoğlu: Demokrasi Meydanlarında Sesinizi Yükseltin
DÜNYA

İmamoğlu: Demokrasi Meydanlarında Sesinizi Yükseltin

Gazedda
23 Mart 2025
Siyaset Bilimci Şebnem Oğuz: Erdoğan Muhalefeti Bölmeye ve Uysal Bir Muhalefet Yaratmaya Çalışıyor
DÜNYA

Siyaset Bilimci Şebnem Oğuz: Erdoğan Muhalefeti Bölmeye ve Uysal Bir Muhalefet Yaratmaya Çalışıyor

Gazedda
23 Mart 2025
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.