Dünyanın en eski plak dükkanı Spillers Records, İngiliz müzisyen Morrissey’in aşırı sağcı “Britanya için Hareket” partisine (For Britain Movement) olan desteği üzerine müzisyenin albüm satışlarını durdurduğunu açıkladı. Morrissey, yakın zamanda ABD’de yayınlanan bir programa aşırı sağcı partinin rozetiyle katılmıştı.
Mağaza sahibi Ashli Todd, bu karar hakkında “Daha önce yapmayı dilerdim” açıklamasında bulundu.
İslam dinini “İngiltere’ye uymayan şeytani bir kültür” olarak nitelendiren parti lideri Anne Marie Waters, Morrissey’in desteği üzerine bu hafta bir açıklamada bulundu. Waters, “İnternet sitelerini ziyaret edenlerin sayısındaki ani artış ve partiye kattığı görünürlük ve popülerlik için” Morrissey’e teşekkür etti.
Morrissey, son yıllarda yaptığı siyasi çıkışları ve aşırı sağ partilere olan desteği sebebiyle gittikçe tartışmalı bir figür haline geldi.
Yargıyı etkileme ve hakaret suçlarından hapis cezası alan aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi’nin (EDL) eski başkanı Tommy Robinson’ın ifade özgürlüğünü savunmuş, helal et sertifikası hazırlığını “şeytani ve yalnızca IŞİD destekçilerine yarayacak bir uygulama” olarak nitelendirmiş ve 2007’de yaptığı bir konuşmada “İngiltere’ye göç ne kadar artarsa İngiliz kimliği de o derece yok olur” demişti.
Morrissey ayrıca 2010 yılında Çin halkını “alt tür” olarak gördüğünü açıklamıştı.