Ercan Havaalanı’nda yolcuyu darp görüntülerinin ardından büyük tepki toplayan polis memuru G.Ü., bu sabah teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlının aleyhine “yaralama”, ciddi darp” ve “darp” suçlarından dava getirildiğini söyledi.
Yenidüzen’de yer alan habere göre Ercan Havaalanı’nda meydana gelen polisin sivil vatandaşı darp etmesi ile ilgili olarak güvenlik kameralarının basına sızması ile başlatılan soruşturma kapsamında aleyhine dava getirilen zanlı polis memuru G.Ü., bu sabah teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.
B.T., şikayetçi olmak için adaya gelecek
Polis, müştekiyle telefonda görüştüğü ve adaya gelip şikâyetçi olacağını söylediğini mahkemeye aktardı.
Polis, zanlının karakol binası içerisinde yerde yatan B.T.’ye sağ ayağıyla iki kez karın kısmına, bir kez de baş kısmına tekme attığını belirtti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, 2 haftada 1 gün polise ispat-ı vücutta bulunması, 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.