Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Giresun’da yine haddini aştı. Cumhur İttifakı dışında kalan bireylere terörist ve hain diye damgalayan Bahçeli’den Kıbrıslıtürkler de payını aldı.
Kılıçdaroğlu’nun dış politika danışmanı Ünal Çeviköz’ün geçtiğimiz gün Kıbrıs’ta bulunacak bir çözümü Kıbrıslıtürkler ile Kıbrıslırumların bulmaları gerektiği ve Türkiye ile Yunanistan’ın Kıbrıs’ın içişlerine karışmaması gerektiğine yönelik sözleri hakkında konuşan Bahçeli, Kıbrıslıtürklerin içişlerine karışmamanın adayı Rumlara teslim etmek olduğunu söyledi.
Erdoğan’ın ortağı Bahçeli, Giresun’da şöyle konuşu:
“Zalimlerin paravan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika danışmanı ve milletvekili olan bir çürümüş (Ünal Çeviköz), iktidar olmaları halinde Suriye’den askerlerimizi çekeceklerini, Kıbrıslı Türklerin içişlerine karışmayacaklarını açıkladı. Kurşun gibi bu sözleri utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan söyledi. Kıbrıslı Türklerin içişlerine karışmamak demek, adayı Rumlara teslim etmek demektir.”
Kıbrıs’ın kuzeyindeki “iktidar”dan söz yok
Öte yandan, her fırsatta bağımsız ve egemen olduğundan söz eden Kıbrıs’ın kuzeyindeki “iktidar”, Devlet Bahçeli’nin sözlerine yönelik henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.