• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Çarşamba, Aralık 10, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
13 °c
Nicosia
14 ° Per
14 ° Cum
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

Ağaç ve kız | Balin Palmer

Her bir adımında çantasının omuzlarında yarattığı ağırlığı hissederken, başını gökyüzüne doğru kaldırdı ve gökyüzüne uzanmak için birbiriyle yarış yapan ağaçları farkettiği anda, ağaçlar da onu ayni anda farketmişti.

Balin Palmer Balin Palmer
25 Ağustos 2022
Okuma Süresi: 2 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Her bir adımında çantasının omuzlarında yarattığı ağırlığı hissederken, başını gökyüzüne doğru kaldırdı ve gökyüzüne uzanmak için birbiriyle yarış yapan ağaçları farkettiği anda, ağaçlar da onu ayni anda farketmişti. Sanki de fark edildiğini gizlemek istercesine, başını hemen aşağıya indirdi ve gözlerini sakladı. Bu durum, anı yavaşlatan bir hal yaratmıştı.

Ağaçların yapraklarının havada süzülüşü yavaşlamış, havanın sıcaklığı, sırt çantasının ağırlığı ve ayaklarındaki ağrılar, bu görkemli fark ediliş anı ile kendisini unutturmuştu. “Şimdi ne yapmalıyım acaba” diye içinden sordu, merakla. “Acaba onlarla konuşmalı mıyım, beni duyarlar mı? Aklımdaki soruları sorsam cevabını biliyorlar mıdır?” Sonra hiç beklenmedik bir anda hemen onun sağ tarafında duran ağaçlardan bir tanesinin yaprakları mosmor alacalı renklere büründü, yapraklarının üstündeki damarları ise hayatında gördüğü en güzel koyu yeşil renklere dönüşmüştü.

Gördüklerine inanamamıştı. Bu ağaç olduğu yerde renk değiştirmiş ve şimdi de gövdesi hareket ediyordu. “Sen “ dedi ona, seni gerçekliği görmeye davet ediyorum. Ağaç konuşurken, yapraklarının üstündeki yemyeşil damarlar hareket ediyordu. Bu ağacın sesi cinsiyetini belli etmiyor ve kafasının içinde duyuyordu bu ağacın sesini. Sen dünya alemini deneyimledin ve artık daha fazlasına hazırsın. Birden sırtındaki çantanın ağırlığı, havanın sıcaklığı ve ayaklarındaki ağrılar kayboldu. Bedenini daha önce hiç bu şekilde hafif hissetmemişti. Bedeni ilk defa ona ağır gelmiyordu. Hafifledi. Saçları beline kadar  uzadı. Gözlerinin içindeki ışık tüm bedenini sakladı.

Göğsünün tam ortasında güneş sarısı renginde bir halka oluştu. Nefesi yavaşladı ve gittikçe nefes alış verişi durdu. Ama o hiç daha önce alamadığı kadar derin nefes alıyordu, ama bu kez kalbinden. Aniden ormanın içerisindeki tüm ağaçların yaprakları da mosmor renkleriyle bu anın şölenine katıldılar. Ona konuşan ağaç şimdi hiç hareket etmiyor ancak geriye kalan her bir ağaç, onu selamlıyordu. Yine derinlerden bir ses “ git ve şimdi diğerlerini çağır.

Onlara gördüklerini anlat. Yüzlerini tekrardan gökyüzüne çevirmeleri gerektiğini hatırlat. Sen de onlarla birlikte yüzünü hep gökyüzüne dönük tut. Bunu sakın unutma, yüzünü her daim gökyüzüne dönük tut. O zaman yolda asla kaybolmazsın” diye onu uyardı.

Aniden ormandaki tüm ağaçlar eski haline döndü. Bir anda sırtındaki çantanın ağırlığı ve ayaklarındaki belirgin ağrılar, bedeninin hayatı boyunca hissettiği ağırlığı hızla bedenine geri döndü. Hem de bu kez  bedeni hiç olmadığı kadar ağır ve yorgundu.

Balin Palmer

Balin Palmer

Balin Palmer, iki yıl Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı eğitimi aldıktan sonra Londra’da eğitim hayatına Laban Müzik ve Dans Konservatuarında devam etti. 6 yıllık Londra hayatının son senesini Postgraduate in Community Dance diploması alarak tamamladı. Daha sonra Roma’da tamamladığı Pilates mat sertifika programı ile bedeni ve zihni rehabilite etme bilgisini derin bir seviyeye taşıdı. Kıbrıs’ta kendi stüdyosunu kurup, farklı disiplinleri bir arada öğretmeye devam ederken, 200 Saatlik Hatha Yoga Eğitimini tamamladı. Türkiye’de Nevşah Fidan Karamehmet’in önderliğinde Profesyonel Nefes Koçluğu Eğitimi birinci seviyesini bitirmiştir. Daha sonra İzmir’de yer alan ICF onaylı Koçluk Merkezinde hem Profesyonel Nefes Koçluğu hem de Koçluk Sertifika programını tamamlamıştır. University of Derby’de MSc Psikoloji eğitimine devam ederken, konuşmalar, dersler vermeye ve kişisel araştırmalarını yapmaya devam etmektedir.

Uzaktan izleyen bizler için… – Balin Palmer
Balin Palmer

‘Vah vah’ | Balin Palmer

Balin Palmer
21 Temmuz 2023
Uzaktan izleyen bizler için… – Balin Palmer
Balin Palmer

Başı göklerde… | Balin Palmer

Balin Palmer
13 Haziran 2023
Uzaktan izleyen bizler için… – Balin Palmer
Balin Palmer

Bu savaş hiç bitecek miydi? | Balin Palmer

Balin Palmer
2 Haziran 2023
Uzaktan izleyen bizler için… – Balin Palmer
Balin Palmer

İyi ki kaybolmuşum | Balin Palmer

Balin Palmer
30 Mayıs 2023
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.