• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Cumartesi, Mayıs 17, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazeddakıbrıs
30 °c
Nicosia
  • ANA SAYFA
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • YORUM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • GAZEDDABLOG
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
        • PENNA
      • DÜNYADAN YAZARLAR
        • PROJECT SYNDICATE
    • RÖPORTAJ
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • TÜM İÇERİK
  • ANA SAYFA
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • YORUM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • GAZEDDABLOG
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
        • PENNA
      • DÜNYADAN YAZARLAR
        • PROJECT SYNDICATE
    • RÖPORTAJ
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • TÜM İÇERİK
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör
Ana Sayfa HABER KIBRIS

Uluslararası Demokratlar Birliği-UID Hangi Çevrelerin Amaçlarına Hizmet Ediyor?

Gazedda Gazedda
30 Ocak 2025
Okuma Süresi: 9 dk
A A
Uluslararası Demokratlar Birliği-UID Hangi Çevrelerin Amaçlarına Hizmet Ediyor?
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID)’nin “kktc bölge başkanlığı 2. Olağan Bölge Genel Kurulu’na katıldı.

Yılmaz yaptığı konuşmada sivil toplum örgütlerini “bir takım uluslararası güç odaklarının suni şekilde oluşturduğu, sivil toplum adı altında faaliyet gösteren yapılar” olarak niteledi.

Yılmaz, uluslararası finansmanla ayakta duran ve uluslararası bir takım çevrelerin amaçlarına hizmet eden yapılara sivil toplum denmesini de doğru bulmadığını da söyledi.

Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmada “Uluslararası Demokratlar Birliği, 2004 yılındaki kuruluşundan bu yana, Türk diasporasının haklarını savunmak, kültürel mirasını korumak ve yaşadıkları toplumlardaki entegrasyon süreçlerini desteklemek için değerli çalışmalar yapmıştır… Uluslararası Demokratlar Birliği fedakar ve çok başarılı işlere imza attı” diyerek UID’den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Yılmaz, “UID’nin bu alanda öncü bir rol üstlenmesini ve toplumsal barışın tesisi için çalışmalarını daha da genişletmesini bekliyoruz.  Adada sivil toplumun sesi olmak ve ortak geleceği şekillendirmek için UID’nin sergileyeceği liderlik, halkımızın haklarının savunulmasında büyük bir destek sağlayacaktır.” dedi.

UID Hangi Çevrelerin Amaçlarına Hizmet Ediyor?

Gazedda olarak UID’in hangi çevrelerin amaçlarına hizmet eden bir yapı olduğunu araştırmak istedik.

Alman istihbarat raporlarında da adı geçen Uluslararası Demokratlar Birliği (UID)’ni 2021 yılında Deutsche Welle Türkçe araştırmıştı.

10 Şubat 2021 tarihli DW Türkçe haberinin tamamını aktarıyoruz:

UID Başkanını Erdoğan Belirliyor: UID AKP’nin Yurt Dışı Kolu Mu?

UID, 2004 yılında Köln’de Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) adıyla kuruldu. Mayıs 2018’de Saraybosna’da düzenlenen 6’ncı olağan genel kurulunda da Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) adını aldı. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Avrupa’da AKP’li politikacıların miting ve etkinliklerine izin verilmiyordu. Bunun üzerine Erdoğan’ın Avrupalı seçmen ile buluşması Saraybosna’ya kaydırılmış, oraya taraftar da götüren UID, 6‘ncı olağan genel kurulunu orada yapmış, yeni başkan olarak da Bülent Bilgi seçilmişti.

Mayıs 2018’te görevi devralan Bülent Bilgi Kasım 2020’de UID genel başkanlığından “affını” istedi ve yerine de yine teşkilatta uzun süredir görev yapan UID Genel Başkan Vekili Bülent Güven’i önerdiğini açıkladı. UID başkanını Cumhurbaşkanı Erdoğan belirlediği için de aday Bülent Güven ilk iş olarak hemen Ankara’ya gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Almanya’daki bir UID (UETD) etkinliğinden Fotoğraf: picture-alliance/dpa

Bilgi ve Güven’i yetersiz veya liberal bulan kanat medya ve sohbet grupları üzerinden Erdoğan’ın Güven’in adaylığına onay verdiği haberi üzerine tepki göstermeye başladı. “Beyefendi’nin” kararına açıktan itiraz edemeyecekleri için de sosyal medya üzerinden faaliyete geçtikleri görüldü.

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi de olan genel başkan adayı Güven’in yıllar önce bir televizyon programında söylediği “Benim Cumhurbaşkanım Gauck, Başbakanım da Bayan Merkel’dir” sözleri dolaşıma sokuldu. Gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılması yönündeki açıklaması başta gelmek üzere, geçmişte “Türkiye karşıtı tavrıyla dikkat çektiği” şeklinde kampanya başlatıldı. Derken Ocak ayından düzenlenen 7’nci UID Olağan Genel Kurulu’nda Bülent Güven değil bambaşka bir isim başkan seçildi: Köksal Kuş.

Yıllardır UID bünyesinde farklı görevler yapan, ülkücü gelenekten gelen Köksal Kuş’un seçimi Erdoğan’ın MHP ve ülkücü tabana jesti olarak niteleniyor. Öte yandan Kuş gibi ülkücü hareket içinde sosyalize olmuş ve 1980 askeri darbesinden önce Türkiye’den çıkmak zorunda kalıp Almanya’ya yerleşen birinin başkan seçilmesi Alman siyasetinde endişe yarattı.

View this post on Instagram

A post shared by UID – Union of International Democrats (@uid.official)

UID 2017’den Beri Alman İstihbarat Raporlarında

UID’ın yeni yönetimine Kuş dışında da ülkücü camiadan isimlerin girmesi, Almanya’ya yönelik radikal çıkışlarıyla göze çarpan Tuğrul Selmanoğlu’nun seçilmesi ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nden (DİTİB) kişilerin katılması da dikkat çekti. 2018 yılı Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) raporunda istihbarat, DİTİB ile UID’i “yerel ve bölgesel çok sayıda temsilciliği bulunan, kamuoyunda kendilerini bağımsız örgütlenmeler şeklinde öne çıkarmaya çalışan ve Türkiye’ye olan bağlarını da önemsiz gösteren” kuruluşlar olarak niteledi.

Eski adıyla UETD ve şimdiki adıyla UID, Almanya iç istihbaratı olan Anayasayı Koruma Teşkilatı‘nın raporlarında (BfV) 2017’den itibaren yer almaya başladı. UID’in MİT’in Almanya’daki çalışmalarının özetlendiği “Casusluk ve diğer istihbarat faaliyetleri” başlığı altındaki bölümde anılması 2016’da yaşanan bir dizi gelişme sonrasına denk geldi. Bunlar arasında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ve Almanya’ya yansımaları, Ermeni Soykırımı tasarısının Alman Federal Meclisi’nde kabul edilmesiyle belirgin biçimde artan tepki ve protestolar ile organize suç örgütü Almanyalı Osmanlılar’ın izlenmesi ve ona yönelik operasyonlar geliyor.

Alman istihbaratının 2016 yılını büyüteç altına aldığı 2017 tarihli yıllık raporunda UID, “Erdoğan’ın isteğiyle kurulan, Almanya ile Avrupa’da AKP’nin çıkarlarını temsil eden bir kuruluş” olarak niteleniyor ve “AKP’nin gayriresmi yurt dışı örgütlenmesi” olarak tanımlanıyor. UID’in 2017’deki Türkiye’deki anayasa değişikliği referandumunda Almanya’daki seçmenin evet oyu verilmesi için çalıştığı ve AKP’li bakanların da katıldığı çok sayıda seçim etkinliği düzenlediği belirtiliyor. Tüzüğünde siyasi hedefler gütmeyen bir dernek gibi görünse de, siyasi partiler ile dünyaya bakış konusunda tarafsız olduğunu savunsa da UID’in kesinlikle Türkiye kökenli göçmenlerin çıkarlarını savunan bağımsız bir örgütlenme olmadığı, siyasi ve toplumsal açıdan AKP’nin çıkarlarını gözeten bir lobi yapılanması olduğu belirtiliyor.

Raporda, medya ve UID’in reaksiyonlarının tamamına bakıldığında ise “oldukça dallı budaklı ve Türkiye’deki çok üst düzey seviyelerden Almanya’daki yerel bir derneğine kadar tesir etme gücüne sahip halkalardan oluşan bir yapılanma olduğu belirtiliyor. Bu haliyle de Türk diasporasının düşüncelerini ve tutumunu doğrudan etkileyecebileceğine, dolayısıyla da Almanya’daki siyasi süreçlere tesir edebileceği uyarısı yapılıyor.

Almanyalı Osmanlılar Faktörü

UID’in istihbarat raporuna girmesinde 2016 yılında Alman güvenlik birimlerinin organize suç çetesi Almanyalı Osmanlılar’a yönelik operasyon ve takibatının da etkili olduğu tahmin ediliyor. Nitekim Alman güvenlik birimlerinin uyuşturucu, şantaj ve fuhuşa zorlama gibi suçlardan dolayı takibe aldığı organize suç çetesine yönelik takibat kapsamında AKP’li vekil Metin Külünk’ün de dinlemeye takıldığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu Haziran 2016 tarihli konuşmada Külünk’ün, Berlin’de Ermeni Soykırımı tasarısına karşı düzenlenmesi hedeflenen bir gösteriyle bağlantılı olarak önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuştuğu, daha sonra telefonu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uzattığı ve ondan talimat beklediğini bildirdiği Hessen emniyet güçlerinin notları arasında yer aldı. Güvenlik güçlerinin, bir organize suç örgütüne yönelik dinlemesinde bir cumhurbaşkanının telefonunu dinlemiş olması karşısında yaşadıkları şaşkınlığın da raporlarına yansıdığı görüldü.

Almanya Federal Meclisi’nde kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısı, Alman siyasi partilerine üye pek çok UID mensubunun da partileriyle yollarını ayırmasına, yüksek sesle de eleştirmesine yol açtı. Bu durum, uzun yıllardır UID’in AKP için lobi faaliyetleri yürütürken diğer taraftan Alman siyasetine nüfuz etme çabasının kanıtı olarak yorumlandı.

O yıllarda bir ayağı Almanya’da olan, her hafta birkaç UID etkiliğine katılan veya teşkilat ziyareti yapan Külünk’ün suç çetesi Almanyalı Osmanlılar’a silah almaları için 20 bin euro para verdiği iddiası ortaya atıldı. Külünk’e Almanyalı Osmanlılar ile bağ kurmada yardım eden kişinin eski bir UID üyesi olduğu suçlaması gözlerin UID’e çevrilmesine neden oldu. Soruşturmayı yürüten emniyet güçlerinin Almanyalı Osmanlılar’ı “Erdoğan’ın Almanya’daki dayakçı grubu” diye nitelediğine dair notlar dosyada yer aldı. Darmstadt Savcılığı da Külünk hakkında soruşturma başlattı.

Uyuşturucu, haraç ve fuhuşa zorlama suçlarıyla yargılanan Almanyalı Osmanlılar’ın, Almanya’daki AKP muhaliflerini hedef aldığı da kayıtlara geçmiş, 2018 yılında İçişleri Bakanlığı tarafıdan yasaklanması memnuniyetle karşılanmıştı.

Alman istihbaratının 2019 tarihli, 2018’e dair raporunda ise UID’e, görece liberal-muhafazakar çizginin temsilcisi Başkan Bülent Bilgi ile birlikte UID’e daha az yer verildiği dikkat çekiyor.

Öte yandan 2019 raporunda Ankara’nın Almanya’yı devlet eliyle etkileme strajesi kapsamında kullandığı yönteme dair tanımlamaya yer verildiği görülüyor ve temel prensip de şöyle özetleniyor: Türkiye’deki siyasi gelişmelere yönelik eleştirilere, yaşandığı iddia edilen veya gerçekten yaşanan ırkçılık, islamofobi ve Türkiye düşmanlığı olaylarına dikkat çekme ve Almanya ile Avrupa’daki olumsuz gelişmelere özellikle vurgu yapma suretiyle karşılık verilmesi şeklinde.

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş ve beraberindeki heyeti kabul etti.https://t.co/7xF3di0Gh4 pic.twitter.com/o02hBO0PaH

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) February 6, 2021

Erdoğan’dan Veri Tabanı Oluşturduk Açıklaması

UID yönetimini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türklerin veya Müslümanların meseleleriyle ilgili UID gibi kurumların daha aktif görev alması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “Diğer Türk sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kanun ve nizam çerçevesinde yeni medya araçlarından da istifade ederek bu mücadeleyi yürütmelisiniz” dedi. UID yönetiminden, yurt dışındaki Türklere yönelik ırkçı, ayrımcı ve İslam düşmanı bağlantılı olaylarda büyükelçilikler ile başkonsolosluklara bildirim yapılmasını talep etti ve “Oluşturduğumuz veri tabanıyla önümüzdeki dönemde nefret suçlarını daha yakından takip edecek, sizlerin meselesini daha fazla gündeme taşıyacağız” diye konuştu.

Son yıllarda Almanya ve Avrupa’dan Türkiye’ye gidişte çok sayıda kişi gözaltına alınmış, tutuklanan veya ülkeye girişi yasaklanan pek çok kişiye Cumhurbaşkanı veya Türkiye’ye yönelik hakaret suçlaması yöneltilmişti. Bu veri tabanında toplanan bilgilerde bu tür paylaşımların da nefret suçu kapsamında toplanıp toplanmadığına dair açıklama yapılmadı.

View this post on Instagram

A post shared by UID – Union of International Democrats (@uid.official)

Etiketler: AKPcevdet yılmazkıbrısrecep tayyip erdoğansivil toplum
Gazedda

Gazedda

Gazeddakıbrıs yurttaş gazeteciliği anlayışı ile yayın yapan, yurttaştan yana taraf olan ve gazetecilikte meslek etiği ilkelerine inanan bir yayın organıdır. Gazeddakıbrıs her koşulda barıştan yanadır.

Öğretmenler İddialara Cevap Verdi: Çocuk Yönlendirildi, Yalan Haberlerle Öğretmenler Hedef Gösterildi
KIBRIS

Öğretmenler İddialara Cevap Verdi: Çocuk Yönlendirildi, Yalan Haberlerle Öğretmenler Hedef Gösterildi

Gazedda
23 Mart 2025

Bekir Paşa Lisesi öğretmenleri Eğitim Bakanlığı'nın Disiplin Tüzügü'nde yapmış olduğu değişiklikle okulda yaşandığı iddia edilenlere cevap verdi, çocuğa yapılan yönlendirme ve yalan haberlere işaret etti.

Devamı içinDetails
Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün
KIBRIS

Gençlik Federasyonu’ndan Polise: DAÜ’deki Garabet Tutumdan Dönün

Gazedda
23 Mart 2025

Gençlik Federasyonu açıklamasında 22 Mart Cumartesi akşamı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsünde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olayların demokratik değerler ve ifade özgürlüğü açısından endişe verici olduğu belirtildi.

Devamı içinDetails
KTOEÖS: Öğretmenlere Yönelik Sahte Hesaplar Üzerinden Sosyal Medyada İtibarsızlaştırma Kampanyası Ve Provokasyonlar Yapılıyor
KIBRIS

KTOEÖS: Öğretmenlere Yönelik Sahte Hesaplar Üzerinden Sosyal Medyada İtibarsızlaştırma Kampanyası Ve Provokasyonlar Yapılıyor

Gazedda
23 Mart 2025

KTOEÖS, öğretmenlere yönelik, sahte hesaplar, troller üzerinden, sosyal medyada kasıtlı ve organize bir itibarsızlaştırma kampanyası olduğuna dikkat çekerek manipülasyon ve bilinçli provokasyonların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Devamı içinDetails
Barolar Birliği: Yargının Tarafsızlığına Yönelik Bir Darbe
KIBRIS

Barolar Birliği: Yargının Tarafsızlığına Yönelik Bir Darbe

Gazedda
22 Mart 2025

Kıbrıs Türk Barolar Birliği, İstanbul Barosu’nun görevden alınmasını avukatlık mesleğinin demokratik temsiline, yurttaşların savunma hakkına ve yargının tarafsızlığına yönelik bir darbe olarak yorumladı.

Devamı içinDetails
Tabipler: Türkiye’de Yaşanan Olayları Derin Bir Endişeyle İzliyoruz
KIBRIS

Tabipler: Türkiye’de Yaşanan Olayları Derin Bir Endişeyle İzliyoruz

Gazedda
22 Mart 2025

Kıbrıs'ta tabip ve hekim sendikaları yayınladıkları ortak açıklamada Türkiye'de son günlerde yaşanan olayları derin bir endişeyle izlemekte olduklarını belirtti.

Devamı içinDetails

YAZARLAR

Ortaokullarda Başörtüsü Yasağının Kaldırılmasının Düşündürdükleri
Umut Bozkurt

Ortaokullarda Başörtüsü Yasağının Kaldırılmasının Düşündürdükleri

Umut Bozkurt
23 Mart 2025
Sizin Bu Suskunluğunuz Bizi Sağır Ediyor
Konuk Yazar

Sizin Bu Suskunluğunuz Bizi Sağır Ediyor

Konuk Yazar
22 Mart 2025
Kırılgan Ahlaklar, Kamusal Sorumluluklar
Engin Kara

Kırılgan Ahlaklar, Kamusal Sorumluluklar

Engin Kara
22 Mart 2025
Çalıyor

Baf Okulları Biyodizel İçin 17 Ton Yemeklik Yağ Topladı

Baf Okulları Biyodizel İçin 17 Ton Yemeklik Yağ Topladı

Baf Okulları Biyodizel İçin 17 Ton Yemeklik Yağ Topladı

KIBRIS
Romanya’da Rusya Yanlısı Aday Yeniden Reddedildi, Aşırı Sağcılar Polisle Çatıştı

Romanya’da Rusya Yanlısı Aday Yeniden Reddedildi, Aşırı Sağcılar Polisle Çatıştı

DÜNYA
“Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz”: Edip Akbayram Hayata Veda Etti

“Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz”: Edip Akbayram Hayata Veda Etti

SANAT
Zelenski’yi Kameralar Önünde Aşağıladılar

Zelenski’yi Kameralar Önünde Aşağıladılar

DÜNYA
“Emekli” Tavuklar Kıbrıs Zeytinliklerinde “Çalışıyor”

“Emekli” Tavuklar Kıbrıs Zeytinliklerinde “Çalışıyor”

İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
Cyprus Mail Yurttaşlara Sordu: Kıbrıs’ı Yabancılara Mı Satıyoruz?

Cyprus Mail Yurttaşlara Sordu: Kıbrıs’ı Yabancılara Mı Satıyoruz?

KIBRIS

İzel Seylani: Birlikte hayal etmeyi başardığımızda… | Video

SANAT
İsrail’in yerle bir ettiği Gazze havadan görüntülendi | Video

İsrail’in yerle bir ettiği Gazze havadan görüntülendi | Video

DÜNYA
Yunanistan’da ABD tanklarına barikat: Katiller evinize dönün

Yunanistan’da ABD tanklarına barikat: Katiller evinize dönün

DÜNYA
Scholz’un konuşması kesildi: “Filistinlilerin kanı sizin ellerinizde” | Video

Scholz’un konuşması kesildi: “Filistinlilerin kanı sizin ellerinizde” | Video

DÜNYA

Instagram

Takip et

  • Bekir Paşa Lisesi öğretmenleri Eğitim Bakanlığı
  • Tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaşımında TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak “Korkunun ecele faydası yok! Öyle de yenileceksin! Böyle de yenileceksin. Haklılığımıza, cesaretimize, tevazumuza, güler yüzümüze yenileceksin!” dedi.

https://gazeddakibris.com/imamoglu-demokrasi-meydanlarinda-sesinizi-yukseltin/
  • Tel Aviv’de toplanan onbinlerce kişi, Netanyahu
  • Güney Kore, Japonya ve Çin dışişleri bakanları, Kore Yarımadası
  • 21 Mart Dünya Irkçılık Karşıtı Gün nedeniyle Kıbrıs
  • "AKP’nin Kuzey Kıbrıs’a yaptığı müdahaleleri beni de herkes gibi rahatsız ediyor. Ancak o rejimin buraya dayattığı politikaların hıncını başını örten orta okul öğrencilerinden çıkarmamalıyız."

https://gazeddakibris.com/ortaokullarda-basortusu-yasaginin-kaldirilmasinin-dusundurdukleri/?utm_source=instagram-business&utm_medium=jetpack_social
  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindekiler, CHP
  • Gençlik Federasyonu açıklamasında 22 Mart Cumartesi akşamı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsünde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olayların demokratik değerler ve ifade özgürlüğü açısından endişe verici olduğu belirtildi.

https://gazeddakibris.com/genclik-federasyonundan-polise-daudeki-garabet-tutumdan-donun/?utm_source=instagram-business&utm_medium=jetpack_social

Gazedda Sosyal Medya

SON EKLENENLER

Siyaset Bilimci Şebnem Oğuz: Erdoğan Muhalefeti Bölmeye ve Uysal Bir Muhalefet Yaratmaya Çalışıyor

Siyaset Bilimci Şebnem Oğuz: Erdoğan Muhalefeti Bölmeye ve Uysal Bir Muhalefet Yaratmaya Çalışıyor

2 ay önce
ABD’den Türkiye İle İlgili Yorumunu Yeniledi: Yakından Takip Ediyoruz

ABD’den Türkiye İle İlgili Yorumunu Yeniledi: Yakından Takip Ediyoruz

2 ay önce
Türkiye’de Gençler Sokakta: “Aile Yılı Değil, Direniş Yılı”

Türkiye’de Gençler Sokakta: “Aile Yılı Değil, Direniş Yılı”

2 ay önce
Kayyum İddialarına Karşı CHP’den Olağanüstü Kurultay Kararı

Kayyum İddialarına Karşı CHP’den Olağanüstü Kurultay Kararı

2 ay önce
Kuir Kıbrıs: Bu Yıl Onur Yürüyüşü Sadece Bir Kutlama Değil, Aynı Zamanda Varoluş Mücadelesidir

Kuir Kıbrıs: Bu Yıl Onur Yürüyüşü Sadece Bir Kutlama Değil, Aynı Zamanda Varoluş Mücadelesidir

2 ay önce

Gazedda Facebook

Gazedda Facebook
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • YORUM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • GAZEDDABLOG
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.