TDP Eski Genel Başkanı, Kadından Yaşama Destek Derneği Aktivisti Avukat Mine Atlı, küçük kız çocuklarının başlarının okulda örtülmesine izin veren zihniyetin, özgürlükçü zihniyetin ürünü olmadığı değerlendirmesinde bulundu.
“Hayatım boyunca ifade özgürlüğünü ve bu bağlamda inanç özgürlüğünü savundum. Ömrümün sonuna kadar da savunmaya devam edeceğim” diyen Atlı, bir insan ile din arasındaki ilişkiye hiçbir devletin karışma hakkı olmadığına ve kimsenin ibadetine de devletin müdahale etme hakkı olmadığına dikkat çekti.
Avukat Mine Atlı, küçük kız çocuklarının başlarının okulda örtülmesine izin veren zihniyetin, bahsettiği özgürlükçü zihniyetin ürünü olmadığının altını çizerek “bu, siyasetin inanca müdahale ettiği, laiklik ilkesinin ihlal edildiği ve çocukların seçim haklarının ellerinden alındığı bir anlayışın sonucudur” dedi.
Atlı açıklamasını “İnanç özgürlüğü, bireylerin kendi hür iradeleriyle seçim yapabilmeleriyle anlam kazanır. Çocukların geleceği, onların özgür iradesine ve sağlıklı gelişim haklarına saygı gösterilerek şekillenmelidir” sözleriyle tamamladı.