• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Perşembe, Ocak 1, 2026
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
15 °c
Nicosia
8 ° Cum
9 ° Cts
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • SÖYLEŞİ
  • BELLEK & TARİH
    • YERİN HAFIZASI
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • SÖYLEŞİ
  • BELLEK & TARİH
    • YERİN HAFIZASI
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

Karahan, AP seçimlerine Yeşiller Partisi’nin listesinden giriyor

Kıbrıslılar Birliği, 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu ve Belediye seçimlerinde Kıbrıs Yeşiller Partisi’ni ve listesini destekleme kararı aldığını açıkladı.

Gazedda Gazedda
1 Mart 2024
Okuma Süresi: 4 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Kıbrıslılar Birliği, 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu ve Belediye seçimlerinde Kıbrıs Yeşiller Partisi’ni ve listesini destekleme kararı aldığını açıkladı.

Birlik tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Parlamentosu seçiminin 50 senedir Türk işgali altında yerleşimciler tarafından kolonileştirilen vatanın kurtuluşu için Kıbrıslıların üniter ve demokratik birliğinin örgütlenmesi yolunda önemli bir adım olduğu belirtildi.

Amaçlarının, yerleşimci sömürgeciliği tarafından yağmalanan topraklarda işlenen savaş suçları için Türkiye’den hesap sormak ve tüm Kıbrıslıların gasp edilen insan haklarının tesis edilmesi için mücadele etmek olduğu vurgulandı.

“Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Oz Karahan, Kıbrıs Yeşiller Partisi’nin adayları arasında yer alacak”

Açıklamanın devamı şu şekilde;

Bugün, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Oz Karahan’ın Kıbrıs Yeşiller Partisi’nin adayları arasında yer alacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Yasemin Hareketi listesinde Kıbrıslılar Birliği’ni Oz Karahan temsil etmişti. Karahan, aralarında Şener Levent’in de bulunduğu, Türkçe konuşan altı Kıbrıslı vatansever arasında yer almış ve Yasemin Hareketi listesi, Rumca konuşan Kıbrıslılardan önemli bir destek görmüştü.

Karahan: Kıbrıslılar Birliği olarak bu girişimi tarihi olarak değerlendiriyoruz

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Kıbrıs Yeşiller Partisi’nin listesinden aday olacak Oz Karahan’ın açıklaması şöyle:

Avrupa Parlamentosu seçimleri, Türk işgali nedeniyle birbirinden ayrılan Rumca ve Türkçe konuşan Kıbrıslıların, anavatanlarına ilişkin ortak vizyonlarını tek bir halk olarak ortaya koyduğu önemli bir kilometre taşıdır.

Kıbrıslılar Birliği olarak bu girişimi tarihi olarak değerlendiriyoruz ve Kıbrıs Yeşiller Partisi Merkez Komitesini gerçekten demokratik bir Kıbrıs’a olan bağlılıklarından dolayı takdir ediyoruz.

“Kıbrıs’ın demografik yapısına yönelik her türlü tehditle mücadele edeceğiz”

Devam eden misyonumuz, ülkemizi özgürleştirmek ve Avrupa Birliği’nin aldığı hayatımızı etkileyen kararlara müdahale etmek için mücadeledir. Bu adadaki genç Kıbrıslılar için refah dolu bir gelecek yaratmak için çalışacak ve Kıbrıs’ın demografik yapısına yönelik her türlü tehditle mücadele edeceğiz.

Esas amacımız Akamas’tan Karpaz’a kadar Kıbrıs’ı etnik ve bölgesel ayrımlardan arındırılmış, yabancı askeri birlik ve üslerin olmadığı bir hale getirmektir. Bağımsız ve çoğulcu bir Kıbrıs vizyonu sadece Kıbrıslılar için değil, statüko sebebiyle batmayan bir uçak gemisi olarak kullanılan adamızdan yayılan emperyalist terörün mağduru tüm komşu halklar için de hayati önem taşıyor.

“Sömürüye ve kolonileştirmeye karşı mücadelede Avrupa Parlamentosu sadece bir araçtır”

Avrupa Birliği Temel Haklar Bildirgesi çerçevesinde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarının barış içinde bir arada yaşamasını teşvik etmek ve Cumhuriyet’in bütün topraklarında toplum, ekonomi ve devlet kurumlarının birliğini tesis etmek için mücadele edeceğiz.

Bazı Avrupa devletlerinin dünyanın geriye kalanında uyguladığı savaş politikaları, karbon sömürgeciliği ve çevresel yıkım başta olmak üzere her türlü sömürüye ve kolonileştirmeye karşı mücadelede Avrupa Parlamentosu sadece bir araçtır.

“Farkımızı ortaya koymak için Avrupa Parlamentosu seçimine ortak liste ile giriyoruz”

Kıbrıs’ta ve bölgemizde işlenmeye devam eden, başta yerleşimci sömürgeciliği olmak üzere, tüm insanlığa karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için Avrupa’da kamuoyu oluşturmak adına çalışacağız.

50 senedir Türkiye’nin işgali altında bize unutturulan insan haklarımız için verilmeyen mücadeleleri vermek için Yeşiller Partisi ile birlikte attığımız bu adım tarihidir. Etnik kimlikler temelinde Kıbrıs halkını toplumlara ve Kıbrıs toprağını bölgelere ayıran sözde tüm “çözümler”den farkımızı ortaya koymak için Avrupa Parlamentosu seçiminde Kıbrıslıların ortak seçmen kütüğü ile girdiği seçime ortak liste ile giriyoruz.

Bugüne kadar yapılması gereken ama yapılmayan herşeyi ancak tüm Kıbrıslıların ve özellikle de gençlerimizin iradesinin sandığa yansımasıyla gerçekleştirebiliriz. Bu yüzden, Kıbrıs Yeşiller Partisi ile birlikte bu çok yönlü mücadele için Avrupa Parlamentosu’na adaylığımı açıklıyorum ve halkımızın desteğini bekliyorum.

Kıbrıs Kıbrıslılarındır!

Gazedda

Gazedda

Sınırların ötesine bakan özgür bir kolektif. | A free collective looking beyond borders. | Μια ελεύθερη συλλογικότητα που κοιτάζει πέρα από τα σύνορα.

GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

“Mahalle kabadayısından özel kalem müdürü atayanlar sağlıktaki sorunların sorumlusudur”

Gazedda
28 Ekim 2024
Öksüz: Bu saatten sonra gözümüz kulağımız adli soruşturmada
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Öksüz: Bu saatten sonra gözümüz kulağımız adli soruşturmada

Gazedda
28 Ekim 2024
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Özersay: Suç gizlenmeye çalışıldıysa, suça ortak olunmuştur

Gazedda
28 Ekim 2024
Başsavcılık görüşü olumsuz
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Başsavcılık görüşü olumsuz

Gazedda
14 Ekim 2024
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.