• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Salı, Aralık 16, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
13 °c
Nicosia
12 ° Çar
13 ° Per
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

“İnsan Hakları Platformu” kuruldu

Gazedda Gazedda
10 Aralık 2021
Okuma Süresi: 3 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

İnsan Hakları konusunda çalışmalar yapan 7 sivil toplum örgütü;  insan haklarını iş birliği içerisinde ileriye götürmek amacıyla bir araya gelerek İnsan Hakları Platformu’nu kurdu.

AB tarafından finanse edilen; 700 bin Euro’luk bütçeli, iki yıl boyunca Kuir Kıbrıs, Mülteci Hakları Derneği, Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı ve Sivil Toplum İnisiyatifi tarafından yürütülecek  İnsan Hakları Platformu Projesi, İnsan Hakları Günü olan bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.
Saat 10.30’da Platform paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısı İnsan Hakları Platformu’nun Halkın Sesi Gazetesi yanındaki binasında yer aldı.

Basın toplantısında İnsan Hakları Platform Projesi Direktörü Derya Beyatlı ve AB Program Destek Ofisi Bölüm Başkanı Michael Docherty birer konuşma yaptı; Proje Genel Sekreteri Deniz Altıok da Beyatlı’nın konuşmasının İngilizcesini okudu.

Beyatlı: “İnsan hakları henüz kutlanacak noktaya gelmedi”

İnsan Hakları Platform Projesi Direktörü Derya Beyatlı konuşmasında insan haklarının ne dünyada ve de KKTC’de henüz kutlanacak noktaya gelmediğini dile getirdi  ve projenin amacının KKTC’de İnsan haklarının sadece saygı duyulmakla kalmayıp yüceltildiği, adil, demokratik, eşitlikçi ve kapsayıcı bir topluma ulaşılmasına katkı koymak olduğunu söyledi.

“KKTC’de ciddi hak ihlalleri var”

Kıbrıs’ın kuzeyinde ciddi hak ihlalleri bulunduğunu savunan Beyatlı, sivil toplumun karar alma mekanizmalarına dahil olmadığını, sistematik ve şeffaf karar alma süreçleri kurulmadığını, yasaların uluslararası yasalar ile uyumlaştırılamadığını, yasama yürütme yargıda insan hakları bakış açıcının mevcut  olmadığını ve  KKTC’nin uluslararası izleme mekanizmalarının bir parçası  olmadığını belirtti.

Sivil toplum örgütlerinin kaynak sıkıntısı ve uluslararası örgütler ile irtibat kurmada sorunlar yaşadığını ifade eden Bayatlı, toplumda ekonomik ve siyasi sıkıntıların ciddi bir bıkkınlık yarattığını da söyledi. 

İnsan haklarının hayatın ve sistemin her noktasında yayılması yönünde çalışacaklarını kaydeden Beyatlı, “Adada yaşayan tüm hak sahiplerine hakları konusunda bilgi verecek, hak ihlallerini takip edecek ve bu hakları savunmada destek olacağız” diye konuştu.

Beyatlı, önlerindeki iki yıl içerisinde İnsan Ticaretiyle Mücadele, LGBTİ+ Hakları, Demokratik Haklar, Mülteci Hakları ve İşkence Yasağı ve Alıkonma Koşulları konularında çalışmalar yürüteceklerini de belirtti.

Docherty: “İnsan haklarına saygısızlık alanına dönüşmesine izin verilmemeli”

AB Program Destek Ofisi Bölüm Başkanı Michael Docherty de, konuşmasında platformu oluşturdukları koalisyondan dolayı kutladı ve Kıbrıslı Türkler’in karşı karşıya olduğu insan hakları açısından en önemli zorlukların çoğuyla ilgili olan yedi örgütü bünyesinde barındıran platformun giderek genişleyeceğine yönelik umut belirtti.

Docherty bazı ülkelerin İstanbul Sözleşmesi aracılığıyla kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele gibi temel düzeydeki taahhütlerinden vazgeçmelerinin üzücü olduğunu da ifade etti.

Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası hukuk açıcından özel bir durumda olduğunu belirten Docherty, “Ancak bunun bölgenin cezasızlık, dokunulmazlık ve uluslararası yönetişim ilkelerine ve insan haklarına saygısızlık alanına dönüşmesine izin vermek için bir neden olmamalıdır” diye konuştu.

Gazedda

Gazedda

Gazeddakıbrıs yurttaş gazeteciliği anlayışı ile yayın yapan, yurttaştan yana taraf olan ve gazetecilikte meslek etiği ilkelerine inanan bir yayın organıdır. Gazeddakıbrıs her koşulda barıştan yanadır.

GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

“Mahalle kabadayısından özel kalem müdürü atayanlar sağlıktaki sorunların sorumlusudur”

Gazedda
28 Ekim 2024
Öksüz: Bu saatten sonra gözümüz kulağımız adli soruşturmada
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Öksüz: Bu saatten sonra gözümüz kulağımız adli soruşturmada

Gazedda
28 Ekim 2024
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Özersay: Suç gizlenmeye çalışıldıysa, suça ortak olunmuştur

Gazedda
28 Ekim 2024
Başsavcılık görüşü olumsuz
GAZEDDA'NIN GÜNDEMİ

Başsavcılık görüşü olumsuz

Gazedda
14 Ekim 2024
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.