Pile’de önceki gün yaşanan araba hırsızlığı ve darp olayının aydınlatılmasında Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum gençlerin internet üzerinden sağladığı iş birliği etkili oldu.
Mitsubishi marka aracını satmak için sosyal medyadaki motor sporları grubunda paylaşım yapan ve Pile’deki potansiyel alıcılar ile görüşen, ancak Kıbrıslıtürk olduğu öğrenilen üç kişi tarafından darp edildikten sonra arabası çalınan Kıbrıslıruma ait araç bulundu.
Bu haberin, sosyal medyadaki grupta yayınlanmasının ardından grup üyesi Kıbrıslıtürk gençlerin kendi aralarında ve kktc polisi ile iş birliği yaparak çalınan aracın ve faillerin saptanmasını sağladığı belirtildi.
Darp edilen Kıbrıslırum kişinin kardeşi sosyal medyadaki gruptan, olayın aydınlatılmasında katkısı olanlara teşekkür mesajı yayımladı.
Araba nasıl bulundu
Pile’de, sosyal medya grubundaki insanların bilgilendirilmesi ile özellikle haberin Lancer Evolution gruplarında yayınlanmasından sonra, grupta bulunan Kıbrıslıtürkler seferber oldu ve aracın yerini tespit etti.
Edinilen bilgide, uzun zamandır sahte Facebook profillerine sahip oldukları düşünülen zanlılar, belirli otomobil ve model markasına sahip herkese sahte nakit fotoğraflar göndererek satın almak için “teklif verdikleri” öğrenildi. Zanlının Kıbrıstürk toplumundaki motor spor çevrelerinde bulunmadığı da öğrenilirken, aynı zamanda kktc polisinin de konuyla ilgili bilgisinin olduğu, çünkü bu tür olaylarla ilgili açık başka davalar da olduğu belirlendi.
Dialogos gazetesi hikayenin sonuna şöyle bir mesaj iliştirdi:
Bu olay, iki toplumdaki insanların işbirliğiyle, sorun ne olursa olsun, bir tarafta veya diğer tarafta yasadışı eylemin cezasız kalmayacağı mesajını da veriyor.