• Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Pazartesi, Aralık 15, 2025
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
11 °c
Nicosia
13 ° Sal
12 ° Çar
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
  • ANA SAYFA
  • YAZARLAR
    • GAZEDDA YAZARLARI
    • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • PENNA
    • DÜNYADAN YAZARLAR
      • PROJECT SYNDICATE
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
  • TÜM İÇERİK
    • HABER ARŞİVİ
      • KIBRIS
      • DÜNYA
      • KORONAVİRÜS
    • MULTİMEDYA ARŞİVİ
      • GAZEDDAPOD
      • GAZEDDAWEBTV
Bulamadık
Tümünü Gör
Gazedda
Bulamadık
Tümünü Gör

18 yaşında olsam | Chrystalla Hadjidemetriou | Phileleftheros [GR-TR]

Nikos Hristodulidis diğer Cumhurbaşkanlığı adaylarına genç seçmenlerin seçmen kütüğüne kaydolmalarını sağlamak amacıyla ortak bir kampanya yapmak için açık bir çağrıda bulundu.

Penna Penna
16 Aralık 2022
Okuma Süresi: 3 dk
A A
0
https://bsky.app/profile/gazeddakibris.bsky.socialhttps://www.threads.net/@gazeddakibris

Yazar: Chrystalla Hadjidemetriou

ENGLISH (İNGİLİZCE) ΕΛΛΗΝΙΚΑ (YUNANCA)

Kaynak: 18 YAŞINDA OLSAM…

Görsel ve Çeviri: Penna


Nikos Hristodulidis diğer Cumhurbaşkanlığı adaylarına genç seçmenlerin seçmen kütüğüne kaydolmalarını sağlamak amacıyla ortak bir kampanya yapmak için açık bir çağrıda bulundu. Andreas Mavroyannis, Achilleas Dimitriadis ve Yorgos Kolocassidis bu çağrıyı kabul etti. Dört adayın kampanya ekipleri hali hazırda bir toplantı yaptı ve gençleri hem önümüzdeki seçimde hem de gelecekte yapılacak seçimlerde oy kullanmaları konusunda nasıl ikna edebilecekleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Tabi bunu yeni seçmenlerin seçmen kütüğüne kayıt yaptırabilecekleri son gün olan 27 Aralık’a kadar yapmaları gerekiyor. Yani, önümüzdeki 19 gün içinde.

18 yıldan uzun bir süredir, birinin aklına ve bilincine işlemiş bir şeyi silmeye nerden başlayabilirsin? Gençlerin toplumsal olayları takip etmediklerini var sayıp sanki de bunu daha önce hiç duymamışlar gibi – onlara oy kullanmanın demokrasinin temel ilkesi olduğunu mu söyleyeceksiniz? Yani eğer kamu yaşamıyla ilgili bir söz hakkına sahip olmak istiyorlarsa, tercihlerini yapmaları gerektiğini mi söyleyeceksiniz? Sırtlarını döndükleri bu hakkın [oy vermenin] büyük mücadeleler sonucu kazanıldığını mı söyleyeceksiniz?

Özellikle son 20 yılda dünyaya gelen bu nesil, birçok skandalı yaşayıp gördü, bunlar arasında hafızalarda en taze olan ‘saç tıraşı’ [mevduatlardan yapılan kesintiler] ve ekonominin çöküşüydü. Bu skandal, bir grup insanın pasaport satarak büyük servet kazanmasıyla yeniden su yüzüne çıktı. Çözümsüzlüğü kendilerini doğrudan ilgilendirmese de, hayatları üzerinde ciddi sonuçları olan Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili umutların yok oluşunu gördüler. Bu nesil iklim değişikliğini yaşıyor ve kaçınılmaz olarak kendilerini yakından ilgilendiren konulardan bir tanesi de çevrenin nasıl kurtarılacağı konusudur. Yine de tek gördükleri şey çevrenin arsızca yok edilişi. Yolsuzluk bu neslin günlük hayatında çok yaygın olarak kullanılan bir kelime oldu. Bu kelimeyi sürekli olarak duyuyorlar ve bu sorunun çözümü ile ilgili hiç bir çaba sarf edilmediğini görüyorlar: Soruşturma yok, cezalandırma yok, mülke el koyma veya adaleti tahsis edecek herhangi bir adım yok.

Bir de kendilerini ilgilendiren konularda uygulanabilir veya dürüst çözüm önerileri duymak yerine, insanların Grivas hakkında konuştuklarını duyuyorlar. Grivas bir kez daha önümüze önemli bir konu olarak çıktı. Hem sağ hem de sol ilahlaştırma ve nefret içeren açıklamalar yapıyor, etkinlikler düzenliyorken, bazıları pankartlar açarak sokaklarda döküldü bile. Tüm bunlar olurken, gençlere bugünlerini ve geleceklerini tayin etmek için oy kullanmaları yönünde çağrıda bulunuluyor.

Muhtemelen 19 gün sonra tüm bunların unutulabilmesi ve gençlerin yeniden umutlanabilmesi için uyuşturulmaları gerekecek.

Penna

Penna

Kıbrıs Diyalog Forumu (KDF) Sekreteryası, her iki toplumdan adanın önde gelen medya kuruluşlarından fikir yazarını bir araya getirdi. penna! her hafta, yazarlar havuzundan, yayınlanan 4 köşe yazısı (her toplumdan 2) seçecek ve harfi harfine çeviriler yaparak, seçilen köşe yazarlarının sözlerine ve düşüncelerine 2 diğer dilde bir ayna tutacak. Haftanın en popüler günü olan Cuma sabahına kadar bu 4 fikir yazısı tercüme edilerek üç dilde (İngilizce, Rumca, Türkçe) sizin için hazır olacak ve Kıbrıs Sorunundan Siyasete, Sosyal Sorunlara veya Ekonomiye kadar her şeye ışık tutacak.

Adayı Bölen Savaş Suçluluları Resmi Törenlerle Anılıyor
Penna

(En) Sağa Yaslanmak | Antonis Polidoru | Politis

Penna
23 Şubat 2025
Livin’ la Griva Loca | Marinos Nomikos | To Thema [GR-TR]
Penna

Livin’ la Griva Loca | Marinos Nomikos | To Thema [GR-TR]

Penna
9 Şubat 2025
20 yılın ardından “Hayır” argümanı | Pambos Haralambus | Alithia [GR-TR]
Penna

20 yılın ardından “Hayır” argümanı | Pambos Haralambus | Alithia [GR-TR]

Penna
12 Aralık 2024
Ankara beşli konferansa tamam dedi ama masada ne diyecek | Panayiotis Tsangaris | Offsite [GR-TR]
Penna

Ankara beşli konferansa tamam dedi ama masada ne diyecek | Panayiotis Tsangaris | Offsite [GR-TR]

Penna
25 Kasım 2024
Devam Et
Gazedda

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

  • Künye
  • Dayanışma
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Bulamadık
Tümünü Gör
  • Ana Sayfa
  • HABER
    • KIBRIS
    • DÜNYA
    • İKLİM KRİZİ | EKOLOJİ
    • KİTAP & KÜLTÜR & SANAT
    • KORONAVİRÜS
  • MULTİMEDYA
    • GAZEDDAPOD
    • GAZEDDAWEBTV
  • KARŞI AKIM
    • EDİTORYAL KOLEKTİF
    • YAZARLAR
      • GAZEDDA YAZARLARI
      • GÜNEYDEN YAZARLAR
      • DÜNYADAN YAZARLAR
    • RÖPORTAJ

© 2025 Gazeddakıbrıs - Copyleft

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız. Gizlilik ve Çerezler Politikası sayfamızı ziyaret edin.